Iako još uvek ne znamo koje boje će kompanija Pantone izabrati za svoju godišnju listu Color of the Year, zbog glasina i šuškanja iz sveta enterijera, očekujemo da to bude Deep Peacock Bluse! Ali naravno, to sigurno neće biti jedina boja koja će obeležiti novu godinu koja je pred nama...

Kako bismo saznali koji će biti glavni trendovi boja za 2016. godinu, razgovarali smo sa direktorkom Jossa & Maina, Donnom Garlough koja je zadužena za decor u jednoj od najpoznatijih furniture and decor kompanija. A po njoj, narednu godinu će obeležiti pastelne nijanse rozih i ljubičastih boja kao i večita plava....

(9 stylish načina da dekorišete svoj prvi stan)

Rose Quartz

"To je divna, ženstvena nijansa pink boje koja predstavlja veoma lep kontrast sa zemljanom, otmenom Marsalom koju je Pantone odabrao prošle godine (za Color of the year)", rekla je Donna. Takođe sam primetila da su rumene nijanse ružičaste već veliki trend u modi i kućnom dekoru."

Donna sugeriše da je uparujemo sa tamnozelenom za postizanje retro looka, cigla narandžastom za unošenje vedrine ili raznim nijansama bele boje za ultra ženstveni utisak. 

Foto: Instagram / pink.interior7

Lilac Gray

"Ovu boju je Pantone već izabrao za proleće 2016., a ona je već sada jedna od najpopularnijih boja u Americi", napominje Donna. Lilac Gray se slaže sa ostalim pastalnim tonovima koje smo nedavno mogli da vidimo na tržištu boja, i za razliku od klasične sive ona je mnogo interesantnija i toplija. Odlićna je za one koji su u potrazi za neutralnom bojom koju će lako kombinovati sa drvenim komadima nameštaja, i veoma je zahvalna za nove sezonske promene.

Lilac Gray se savršeno kombinuje sa mint bojom i bojom breskve, dve tople nijanse koje su veoma popularne u ovom trenutku. Takođe, možete dati veliki akcenat boji kada je pomešate sa toplijim tonovima, kao što je jarka narandžasta.

Foto: Instagram / elledecor

Serenity

"Nismo videli plavu u izboru Pantone Color of the Year, još od 2008", ističe Donna. Ovo je zelenkasta nijansa plave boje koja podseća na plave hortenzije koje imaju ljubičasti podton.

Bogata, osvežavajuća nijansa je suptilna ali je i odlična kao podloga za dodavanje šik pop boja. "Mogu da je vidim na svemu, od večernjih clutch torbica do zidova u stanu", kaže Donna.

Foto: Instagram / elledecor

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija