Nastala kao rezulat zajedničke saradnje sa dekoraterima enterijera Paul Fortunom, John Gachotom i Thad Hayes, četvorospratna kuća predstavlja pravi raj koji spaja dizajnerski dekor, raskošne teksture, atraktivne antikvitete, i neobičnu umetnost koja na najbolji način predstavlja Marcov vedar duh i poseban personaliti.

"Nisam osoba koja ima poseban koncept. Samo želim da živim sa stvarima koje zaista volim, kao što je odličan Art Deco nameštaj, komadi iz sedamdesetih i savremena umetnost. Pri tome, nisam želeo da se u svom domu osećam kao da sam u netaknutoj galeriji, ili na nekom setu, već samo da dobijem prijatan, udoban i inspirativan prostor. Na karju sam uspeo da stvorim savršenu oazu koji mnogi opisuju kao eklektičnu, upravo zbog miksa različitih stilova. "

Prvo što smo primetili je tipičan art deco stil.

Ravne simetrične površine, oštri uglovi kao i geometrijske linije i aerodinamični oblici nameštaja uspeli su da stvore izgled koji je čist, organizovan i prostran.

U dnevnoj sobi, nizak stočić i custom made sofa koja je presvučena mešavinom svile, stvaraju prijatnu i udobnu atmosferu doma. 

Posebnu pažnju na nas su ostavila umetnička dela, koje su dekorateri odlično uklopili sa ostalim luksuznim komadima nameštaja.

Svaka soba u kući je ukrašena umetninama izuzetne vrednosti, koje su dostojne najboljih galerija. U spavaćoj sobi se nalazi slika autora Ellsworth Kellyja iz 1962. godine koja, zajedno sa okvirom kamenog kamina i Giacometti brzonzanim stolicama, stvara odličan kontrast. 

Marc je vodio računa i o bojama.

Mirne boje koji prekrivaju zidove, kao i nameštaj, uglavnom se svode na tople tonove, kao što su zlatna, bež i braon. Ipak, kako bi se razbila montonija u prostoru, iznad kreveta za spavanje postavljena je ružičasta slika John Currina.

Pored boja, vrednih umetničkih dela i odlično pozicioniranog nameštaja i dekora, posebno nas je oduševila tekstura, kojoj su se dekorateri posebno posvetili.

U hodniku se nalaze Frits Henningsen stolice izrađene od kombinacije drveta i trske, koje su uparene sa ormarom koji je ukrašen tehnikom patiniranja (kako bi se stvorio utisak starosti), antikvitetno zlatno ogledalo, kao i svileni Tai Ping tepih. 

Tu su i detalji.

"Dnevna soba je bila toliko savršena da sam smatrao da je potrebno nešto da poremeti sav taj red i prefinjenost", rekao je Marc. Upravo to je i uspeo da postigne, tako što je dodao ogromne skulpture koje je umetnik Paul McCarthy predstavio na svojoj izložbi “White Snow.“

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija