Većina nas mašta o luksuznim, prostranim stanovima i kućama koje odišu glamurom, no da se pregršt inspiracije krije i u mnogo skromnijim domovima, dokazuju šik stanovi poput ovoga u koji smo zavirili danas.

Kako je za većinu realnost ipak nešto skromnija od ekstravagantnih rezidencija, inspiraciju onda tražimo upravo u ovakvim,  praktično ali inspirativno uređenim stanovima.

Mnogo se ideja koje možemo iskoristiti krije u enterijerima u kojima se promišljeno iskoristio prostor i koji prate jasne stilske smernice. 

Lekciju iz uređenja malog potkrovnog studija našli smo u Gothenburgu, gde se nalazi sladak stančić, potpuno idealan za jedan mladi par. 

Stan odlikuje zajednički prostor kuhinje, trpzarije, dnevnog boravka i spavaće sobe u čijim se prostorijama koristila ponajviše bela boja sa bež i crnim dodacima, te drvenim elementima. 

Veliki prozori tu su da soiguraju mnoštvo prirodnog svetla, a u kombinaciji sa svetlom paletom boja, ceo prostor se čini prozračnim i vrlo elegantnim, pa čak i većim no što zapravo jeste.

Efektan detalj koji stanu daje pomalo boemsku notu jesu stara drvena stolica, koja služi i kao dekoracija, a uz nju je i žičana kutija, dok su ostali ukrasi više manje crno-beli. 

Slike na zidu ili dekorativne merdevine, kao i stakleni lusteri i lampe moderan su moment koji se savršeno uklapa u stan eterilnog duha. 

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/