Stara uzrečica kaže: When in Paris, do as the Parisians! To ne podrazimeva samo da se oblačite kao nonšalantna, prezabavna Caroline Maigret, već i da dopustite da hedonizam obeleži svaki minut koji provedete u francuskoj prestonici. A odakle početi, ako ne od izbora savršenog hotela!

Smešten u samom srcu Pariza, hotelLe Roch Hotel & Spa je udaljen tek nekoliko minuta od opere Palais Garnier i autentičnog parka Tuilerier Gardens, koji čini popularni prostor između Luvra i trga Concorde.

Iako se nalazi na nekoliko koraka od same vreve dešavanja, ovaj pariski hotel nudi intimnu, ušuškanu oazu koja će vam ponuditi savršenu fuziju retro, vintage nameštaja u industrijskom, modernom prostoru.

Le Roch Hotel & Spa je poslednji dodatak imponzatnoj listi dizajnerskih hotela (Design Hotels and the Compagnie Hôtelière de Bagatelle) i već sada je postao omiljena adresa turista koji žele da okuse autentičan pariski život, bilo da su došli na nekoliko dana ili samo rezervisali sto u restoranu u kom je glavni Chef mladi Arnaud Faye.

Luksuzan restoran kojim dominiraju masivna ogledala, crni mermer i retro nameštaj u zagasitim nijansama zelene, plave, oker, cigle za sada ima 2 Michelin zvezde i 4 koje dodeljuje zvanični francuski vodič kroz restorane, Gault et Millau.  

Tu je i dekadentan bar, manja biblioteka sa kaminom, spa, zatim otvorena zen terasa i zatvoren bazen.

Naš favorit? Biblioteka!

Za dizajn enterijera je bila zadužena slavna Sarah Lavoine koja je poznata po uređenju stanova i hotela koji koje odiše pariskim šikom, ali i miksu modernog dizajna sa unikatnim, ručno rađenim nameštajem i upečatljivom upotrebom boje. Sarah je uostalom potpisala većinu enterijera u Prvom arondismanu.

Pariz je podeljen na 20 arondismana, a prvi je pretpostavljate najluksuzniji deo i sam centar grada u kom se nalaze glavne shopping & restoraunt adrese.  

Ova pariska lepotica ima 32 sobe i 5 apartmana koje krasi elegantan moderan enterijer, prostor prepun dnevne svetlosti i statement detalji u vidu atraktivnog tepiha i mebla, ukrasnih zidnih instalacija, unikatne fotelje. Dominantne boje su svedene, nenametljive i mahom hladne ali su pametno osvežene jačim, vedrijim nijansama koje se provlače kroz zavese, presvlake, mebl i tepih. 

Zato, when in Paris, go to Le Roch Hotel & Spa!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/