Krovne terase sa barovima nikada neće izaći iz mode. Bilo da su na šestom ili dvadeset i petom spratu, postoji nešto neodoljivo u tome da večerate, kafenišete, zabavljate se ili prosto da radite jogu tik ispod oblaka, okruženi impresivnim pogledom na grad, reku ili more.

Magazin Forbes napravio je selekciju najboljih novih hotela koji imaju upravo to - terase obasjane suncem, čiji svod je veliko plavetnilo.

QT Melburn

Krovna terasa ovog hotela je nalik kameleonu. Tokom jutarnjeg prepodneva terasa funkcioniše kao pop-up yoga prostor gde gosti mogu da se pojave i sa ljubimcima na kafi. Za vreme ručka pretvara se u salon za ručavanje gde možete da uživate u specijalitetima kuvara Andrew Harmera. Uveče terasa je bar gde možete do jutra da ispijate koktele.

HGU, Njujork

Njujork od svih gradova ima čini nam se najveću ponudu krovnih terasa, zato je izazov otvoriti još jednu koja će biti konkurencija postojećim. Ako je suditi prema Forbesu, novi njujorški hotel HGU ima svog keca u rukavu. Ova terasa koju mogu da koriste svi sa prethodno ugoverenom rezervacijom funkcioniše nalik intimnoj rezidencijalnoj terasi gde se tokom jutra takođe održavaju joga časovi, dok noću postaje bioskop na otvorenim sa isključivo crno-belim repertoarom starih filmova.

The Silo, Kejptaun 

Ovde nije samo terasa sa impresivnom 360 stepeni terasom, već i svaka soba koja je osmišljena tako da nudi veličanstven pogled na južnoafrički grad. Sama terasa izgleda kao da plutate ili lebdite iznad Kejptauna s pogledom na nacionalni park Table Mountain, vidikovac Lion's Head i okean.

Aria Hotel Budapest

Najprivlačniji deo hotela je High Note SkyBar, sa božanstvenom terasom odakle se pruža fenomenalan pogled na ovaj grad.

San Francisco Proper Hotel

Ovo je prvi luksuzni boutique hotel koji se otvara u San Francusku u poslednjih 10 godina. Proper ima 131 sobu i apartmane dizajnirane od strane poznate dizajnerke Kelly Wearstler, plus poseduje stylish lounge na krovu. Sam lounge nosi naziv Charmaine, i nudi pored kokte varijanti i večere, pogled od 280 stepeni. Kamini i grejači služe za potpuni (topao) ugođaj.