Pri renoviranju kihinje, često nismo sigurni za koju boju da se odlučimo (a da nije bela) kako bi nam taj kutak kuće u kome provodimo veliki deo vremena izgledao lepo i moderno duži vremenski period.

Usudićemo se da predložimo upravo plavu boju kao dominantnu na ormarićima u paru sa mermernom radnom pločom. Govorimo o specifičnoj nijansi koja je izrazito sofisticirana, o zagasito plavoj boji sa podtonom sive. 

Uz nju će se provereno najbolje uklopiti zlatne i srebrne, sjajne ili mat ručice različitih oblika. Drveni detalji su dobrodošli, možete čak odabrati i takve barske stolice.

Pod takođe popločajte laminatom po izboru, a ko je hrabar neka postavi keramičke pločice sa starinskim motivima slične palete boja. 

Još jedna kvalitetna opcija jeste da samo jedan deo kuhinje bude u ovoj zagasitoplavoj boji.

Ormarić za odlaganje omiljenih vina pozicionirajte u kuhinjskom ostrvu i istaknite ga tako što če jedino on biti u koloru. 

Kome je previše da mu cela kuhinja bude "obojena", rešenje neka potraži u gornjim ormarićima koji će biti beli, dok će donji ostati plavičasti; moguća je i nekakva druga kombinacija po izboru, važno je da nijanse ostanu srodne.

Izdvojili smo 10 primera koje kreativni dizajneri enterijera nude za sve navedene ideje o uređenju ovog životnog prostora.

PageBreak

&script src="//www.instagram.com/embed.js"> >

&script src="//www.instagram.com/embed.js"> >

Tekst: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/