Baš kao što je slučaj u svetu mode i dekoracije, dizajn određenih prostorija sa sobom donosi i odnosi trendove, sa smenom godine, sezone ili godišnjeg doba. Ponekad imamo želju da renoviramo svoj stan ili njegov određeni kutak, jer nam nedostaje neka promena u životu, svež početak ili jednostavno više nismo zadovoljni njegovim izgledom koliko smo nekada bili, piše Stil.

Samim tim, pred nama se otvaraju vrata sa hiljadu i jednom mogućnosti, ostavljajući nam previše izbora između kojih se treba odlučiti, što nam istovremeno olakšava i otežava zadatak koji smo sami sebi nametnuli.

U slučaju da niste došli na ideju renoviranja kupatila jer imate viziju šta očekujete od te prostorije, pomoći će vam naš vodič za dekorativne trendove za 2019. godinu, koju ćemo pozdraviti već sledećeg utorka. Kupatila će iduće godine biti savršeno moderna i uglađena, što znači da će dosta stvari koje smo do sada negovali i inkorporirali u njih postati demode. To naravno ne znači da ste u obavezi da renovirate čitav svoj stan kada se trendovi smene, već vas jednostavno usmerava u kom pravcu bi trebalo da se krećete, ako već planirate redizajn svog stambenog prostora ili kuće.

Samostalne kade

Samostalne kade bez nogara su savršena izjava modernog stila, a ako kojim slučajem želite da promenite svoju kadu, savetujemo vam da se odvažno odlučite za neki takav stil. Ovakve kade kreirane su od različitih materijala, kao što su drvo ili kamen, a ponuđene su u više boja – od plavkaste do crne, tako da veoma lako možete pronaći model koji će odgovarati vašem željenom stilu. Svoju kadu možete lako akcentovati šik metalnim detaljima ili malim mobilnim policama za mirišljave sveće i druge glamurozne sitnice.

Beton

Ovaj materijal je ekstremno popularan u dekoraciji celog doma, a posebno za kupatilo. On je izdržljiv, lako ga možete sami naneti i nije previše zahtevan kada se radi o vašem budžetu. Možete se odlučti za kupatilo koje je celo kreirano od betona ili pak za samo betonske zidove, podove, umivaonike, kade ili tuš kabine. Postoje različite dostupne nijanse betona takođe, tako da i u tom slučaju u ponudi imate više opcija kako biste pronašli ono što vam savršeno odgovara. Moramo još naglasiti da je beton prava moderna izjava u jednom prostoru, posebno onda kada je akcentovan metalik ili šarenim elementima.

Pločice

Jednostavne belo-sive pločice se vraćaju u modu, pa sve češće imamo priliku da ih vidimo u kuhinjima i kupatilima domova modernog i savremenog stila. U ponudi su različiti varijeteti pločica kada se radi o njihovom izgledu i dimenzijama, a više nisu ograničene samo na belu boju. Njima možete pokriti čitavo svoje kupatilo, samo zidove, samo zid oko kade ili umivaonika, možete ih kombinovati sa drugim pločicama na podovima i njima kreirati sasvim neočekivani, moderni izgled.

Ogledalo kao stilska izjava

Glomazna i predimenzionirana ogledala su sjajna stvar za kreiranje akcentnog detalja u kupatilu, jer se u svaki ovaj prostori njegov izgled savršeno uklapaju, vizuelno duplirajući prostor i reflektujući svetlost. Retro ogledala će uneti prefinjene vibracije u jedan prostor, a savršene su za glamurozne prostore, kao kontrast modernim detaljima. Možete ih bez problema uklopiti sa minimalističkim prostorima takođe.

izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/