Danas je 1. decembar, i bliži se kraj ove nepredvidljive godine. Prvi dan u poslednjem mesecu je obeležje nadolazećih praznika, okićene kuće i padanja snega (nadamo se!), kao i zaokruživanje prethodnih meseci i sve što je došlo uz njih. Sigurno ste čuli za Danski izraz hygge koji označava prijatnu, toplu atmosferu koja se stvara kod kuće. Upravo to je osećaj na koji ciljamo ovog meseca, te predstavljamo jednostavne načine da se uvedu božićne boje, umirujuće osvetljenje i praznični detalji u svaki dom.

Crveno i zlatno su obavezne boje za ovaj period, pa nemojte da bežite od komada koji vas asociraju na tipičnu sliku iz jednog Božićnog filma. Međutim, umerenost je ključna. Umesto očekivane jastučnice sa zimskim motivima, predlažemo stočić u tamno crvenoj boji, crveno-zeleno ćebe od češljane vune (za dodatni komfor) ili nežnu belu posudu za mleko sa suptilnim zlatnim okvirom i flekicama. Ovakvi komadi podrazumevaju decembarski vibe, ali se isto tako mogu koristiti tokom cele godine.

Osvetljenje i miris su neizbežni delovi hygge filozofiji, a kraj godine nas pre svega asocira na prigušena svetla i opuštanje. Difuzor često odaje jači miris od sveća, a ovaj Meraki primerak koji podseća na nordijsku borovinu će nas transportovati na planinu u trenutku. Pored toga, dizajnerska lampa je uvek dobra investicija. Upečatljivi primerak od brenda HK Living može se postaviti na stolu, komodi ili čak i na podu.

Bez obzira na okolnosti u kojima dočekujemo 2021. godinu, važno je obezbediti sebi trenutak za užitak i slavlje. Zato investirajte u dobar šampanjac koji ćete sebi i svojim najbližima poslužiti u elegantnim Ferm Living čašama, ili ukoliko ste ipak više skloni crnom vinom, predlažemo jedinstveno oblikovan Riedel dekanter.

Ovog decembra ostajemo kući, i nadamo se boljoj sledećoj godini. Ali to ipak nije razlog da odustanemo od uživanja, makar privremenog.

Piše: Anja Paspalj

1. Posuda za mleko Coincasa.

2. Ćebe Zara Home.

3. Mirisni difuzor Meraki (pure.rs).

4. Lampa HK Living (Soba 23 design).

5. Stočić Ikea.

6. Dekanter Riedel (Sun, Moon & Stars).

7. Čaše za šampanjac Ferm Living (GIR).

8. Knjiga The Big Book of Chic, Miles Redd.

9. Stalak za knjige Menu (GIR).

10. Činija Zara Home.