U poslednje vreme Instagram je preplavljen objavama enterijera. Čini se kao da su u prethodnih dana svi postali svesniji svog životnog prostora i koliko je bitna dobra energija u njemu. Tapete, lampe, stočići - detalji mogu ne samo da osveže već da transformišu vaš prostor, i to za mali budžet. Sve što vam je potrebno jeste malo vremena i puno inspiracije.

Lifestyle blogerke svakodnevno na svojim mrežama dele kako stylish enterijer komade, tako i savete za njihovo kombinovanje i uklapanje u prostor. DIY projekti su aktuelniji nego ikada - restaurira se nameštaj, stari komadi se modernizuju, klasični oživljavaju. Izgled doma treba da bude odraz našeg karaktera, stila i interesovanja, i zato ga ne treba zapostaviti.

Više nije dovoljno da imate najnovije sandale ili pantalone za predstojeću sezonu, potrebno je da imate i trendi dom kao savršenu pozadinu za selfije i fotografije iz ogledala, ali i svoje utočište za kreiranje novih planova i ideja. A ako smo vas ubedili da konačno preuredite svoj dom, bez mnogo novca, ovo je 6 komada koji će vam u tome pomoći. 

1. Stakleni držač za sveće

Najobičniji svećnjaci su izašli iz mode. Poigrajte se sa onim providnim staklenim, neusklađenih oblika i veličina.

2. Twisted sveće

Ono što smo shvatili jeste da je simetrija skoro pa skroz odbačena, a ako vam je u kući sve simetrično odaberite ove uvijene sveće kako bi ste razbili monotoniju.

3. Keramičke vaze

Ženska silueta kao inspiracija za malo umetničko delo? Uvek i zauvek.

4. Lampe od ratana

Ko bi rekao da lampe mogu da budu ovako zabavne? Dovoljno je samo da zamenite običnu lampu za lampu od ratana i da unesete tropsku atmosferu u svoj dom.

5. Stakleni stočić

Drveni stočići su passé. Odaberite stakleni sto sa mermernim ili kamenim nogarima, i postignite look 80ih na šik način.

6. Stolice od trske

Želite da se osećate kao da ste na moru čitave godine? Rešenje su stolice od trske.

Priredila: Ivana Matijević