Oni koji prate svet arhitekture i dizajna, znaju da je Memphis Group ostavio značajan trag u istoriji. Od 1980. godine pa sve do danas, njihovi živopisni geometrijski oblici postali su jedni od najprepoznatljivijih u sferi enterijera. Zbog toga ne čudi što se ova kompanija sada upustila i u modnu avanturu sa Saint Laurentom, kako bi kreirali ekskluzivnu capsule kolekciju nameštaja. Na taj način, kreativni direktor Memphisa Anthony Vaccarello želi da obeleži 40. godina postojanja brenda, ikoničnog rada i uticaja koji je imao na svet mode, arhitekture i dizajna.

Saradnja uključuje seriju unikatnih predmeta za kuću: posuđa, keramičkih vaza, tekstila... Zajedno sa ovim komadima, Saint Laurent Rive Droite biće domaćin izložbe na kojoj će biti prikazani neki od najpoznatijih komada Memhis Groupe: kultni Ring krevet dizajnera Masanori Umeda, Riviera stolica dizajnerke Michele De Lucchi, i mnogi drugi.

Nastavljajući niz eklektičnih i nepredvidivih iznenađenja, od lansiranja japanskog sveta igračaka Nanoblock, do zimskih skija i žive muzike, čini se da su Anthony Vaccarello i Saint Laurent nezaustavljivi.

Izložba se održava u Parizu do 23. juna, a u galeriji pogledajte nesvakidašnje komade iz ove kolekcije.

Saint Laurent Rive Droite i milanska kompanija Memphis Group kreirale su kolekciju jedinstvenih komada za enterijer.