I mi, i stvari i ljudi oko nas, sačinjeni su od energije. To osećate svaki put kada uđete u neki prostor ili stupite u komunikaciju sa novom osobom. Ne samo da je podložna promeni, već energija vrlo lako može drastično da se uruši, ali i podigne, i zbog toga je važno da znamo sami da upravljamo njom i ostanemo najbolja verzija sebe.

Pa ako već čistite svoj dom od fizičkog nereda – zašto se ne biste posvetili njegovom energetskom neredu?

Redovno čišćenje od haotične energije koja vas okružuje moglo bi da učini vaš prostor lakšim, svetlijim i svakako više motivišućim, naročito ako imate loš dan, ako ste bolesni, ili prolazite kroz bilo kakve promene (od raskida, preko selidbe, do novog posla). Ovo može da ima gotovo terapijski efekat.

U nastavku otkrijte 5 efikasnih načina da se oslobodite negativne energije u domu.

1. Oplemenite dom zelenilom

Jedna od prvih stvari koje treba da uradite jeste da u stan unesete što više biljaka. One su funkcionalna dekoracija koja ne samo što prirodno pročišćava vazduh, već unosi i opuštajuću atmosferu u prostoriju. Naime, različite biljke su proučavane godinama, pokazujući pozitivne rezultate za smanjenje zagađenja vazduha u zatvorenom prostoru, smanjenje nivoa stresa i čišćenje ljudskog energetskog polja.

Biljke su funkcionalna dekoracija koja ne samo što prirodno pročišćava vazduh, već unosi i opuštajuću atmosferu u prostoriju.
Unsplash/Prudence Earl 

2. Pobrinite se za mirise

Prostor možete osvežiti prirodnim mirisima, a limun, te esencijalna ulja žalfije, lavande i tamjana odlična su u neutralizovanju negativne energije. Možete ih ili staviti u svoj difuzor ili napuniti bocu sa raspršivačem. Pomešajte 20-30 kapi eteričnog ulja sa istom količinom vode ili hamamelisa, i dobro promućkajte. Takođe, na raspolaganju vam je i cveće – miris ljiljana, aloe vere i engleskog bršljana učiniće da se osećate revitalizovano u svom domu.

3. Vežbajte meditaciju i tehnike opuštanja

Jedan od najbržih načina da se smirite i vratite u stanje opuštenosti jeste da praktikujete meditaciju. Pronađite mirno mesto i zatvorite oči. Posmatrajte svoje misli dok vam prolaze kroz glavu i nemojte ih etiketirati kao dobre ili loše. Duboko udahnite i osetite kako vam se težina skida sa ramena. Ako niste za meditaciju, možete početi da hodate ili džogirate da biste podigli raspoloženje i oterali negativnu energiju. Ovo je posebno važno kada ne želite da radite bilo šta i osećate se kao da ste uvučeni u crnu rupu negativnosti.

4. Dobro očistite dom od nereda i prljavština

Kada je haos oko nas, vrlo često je haos i u nama – postoji dobar razlog zašto se dom smatra otelotvorenjem našeg duševnog stanja. Neka vaš otelotvoruje stabilnost i zadovoljstvo, zato ga temeljno očistite. U tome će vam pomoći Samsung Bespoke Jet™ bežični usisivač s All-in-One Clean Station™ postoljem koje pruža higijensko čišćenje uz višeslojni sistem filtracije od 99,999 posto. S obzirom na to da poseduje All-in-One Clean Station postolje, može automatski isprazniti svoju posudu za smeće bez ispuštanja sitnih čestica prašine, a sve zahvaljujući Air Pulse tehnologiji. Ovo postolje takođe puni uređaj, kako biste lako nastavili sa čišćenjem kada se baterija isprazni, a pošto je usisivač opremljen unapređenim digitalnim inverterskim motorom, čišćenje će biti snažnije nego ikada sa usisnom snagom od 210 W.

Takođe, telo Bespoke Jet™ usisavača teži samo 1,44 kilograma, što je dovoljno lagano za manevrisanje i čišćenje cele kuće i različitih površina poput nameštaja za sedenje, stolova, ormara, roletni na prozorima, stepenica pa čak i onih teško dostupnih mesta ispod kućnih uređaja. Što se tiče tvrdih podova, Bespoke Jet poseduje specijalni nadograđujući Spray Spinning Sweeper nastavak koji sa dvostrukim rotirajućim mokrim jastučićima temeljno čisti svaku površinu. Njegove vrhunske specifikacije ne idu na uštrb dizajna – savršeno se uklapa u svaki moderan dom, a dostupan je u tri boje — ponoćno plavoj, maglovito beloj i drveno zelenoj.

U tome će vam pomoći Samsung Bespoke Jet™ bežični usisivač s All-in-One Clean Station™ postoljem koje pruža higijensko čišćenje uz višeslojni sistem filtracije od 99,999 posto.
Samsung 

5. Odaberite prave kristale

Kristali i poludrago kamenje postali su izrazito popularni među zvezdama, ali i svima koji žele da pomoću njih oplemene kako svoju skincare rutinu, tako i energiju u enterijera. Nazivaju ih još i darovima zemlje jer nose razna korisna vibraciona svojstva. Dva kamena koje treba da postavite u svoj dom da biste očistili negativnu energiju jesu crni turmalin i hematit.