Proleće je idealno vreme za osvežavanje i unapređenje izgleda naših domova. Dok priroda budi svoje boje i mirise, tako i mi osećamo potrebu da unesemo novu energiju i promene u naše životne prostore. Bez obzira na to da li želite da dodate nekoliko sitnih detalja ili da napravite veće promene, pronašli smo nove stilove koji će vam pružiti inspiraciju za stvaranje prostora koji odiše svežinom i harmonijom.

Nastavite da čitate da biste videli pet prolećnih trendova u uređenju enterijera koji će osvežiti vaš dom ove sezone, prema stručnjaku.

Balletcore

Balletcore stil u fokus stavlja zagasite pastelne nijanse, te nabrane, prozračne materijale, dekorisane volanima. Izgled je romantičan i eterealan, ali i savremen i svež. Deluje srednjeevropski i sofisticirano i sveprisutan je u novim kolekcijama nameštaja i tkanina.

Magnolija 2.0

"Zaboravite 'bež', ona je oštra i hladna. Umesto toga, potražite tople, žuto-nijansirane bež boje", sugeriše stručnjak. "Ranije smo smatrali da su ove boje dosadne i bezlične, ali realnost je da su tople i chic." Najbolje se uklapaju sa organskim oblicima i teksturnim materijalima. 

Burgundy

"Bogate, crvene boje vina postale su prvi izbor vodećih dizajnera koji žele postići mračnu, luksuznu vibraciju", kaže Spiteri. "Ako planirate da koristite bordo boju na zidovima, razmislite o tome da je produžite i postavite i na plafonu - ili odaberite lepu nežnu roze za taj deo. U svakom slučaju, izbegavajte belu boju jer će kontrast biti prevelik".

Bouclé

"Još uvek smo opsednuti pahuljastim, udobnim, bouclé materijalom na stolicama i sofama", priznaje Spiteri. "Ovakvi komadi posebno dobro funkcionišu sa teksturnim zidovima od gipsa."

Radostan Folk

"Moderan pristup folku svodi se na slojevito korišćenje boja, uzoraka, vezova i ukrasa i naginjanje home made detaljima", objašnjava Spiteri. "Inspirisan tradicionalnom folk umetnošću, stil donosi živopisne uzorke koji često sadrže mitska bića ili bajkovite figure pomešane sa grafičkim linijama."

Izvor: ELLE/N.K.