Iako smo mislili da je Barbiemanija gotova, čini se da to nije slučaj. Naime, popularna Barbie kućica sada dolazi sa novim, dizajnerskim nameštajem. Nova saradnja između Mattela i italijanske kompanije za nameštaj Kartell donosi pet legendarnih dizajnerskih stolica, ovog puta u Barbie veličinama.

Kolekcija uključuje neonsko-roze replike Kartellovih Louis Ghost, AI, Venice, Masters i Ero S stolica. Kartell je pomno rekonstruisao detalje nameštaja i svake stolice, a svaki komad je dovoljno velik da stane na dlan osobe.

23298.jpg
kartell 

„Partnerstvo između Kartella i Mattela naglašava vrednosti kreativnosti, inovacije i elegancije koje naše dve kompanije dele. Kartell stolice su oduvek bile simbol dizajna i inovacije u svetu nameštaja, baš kao što je Barbie uvek bila odličan primer stila za generacije dece i odraslih", rekao je direktor marketinga i maloprodaje Lorenzo Lutti.

23296.png
kartell 

Mattel i Kartell su radili zajedno na nekoliko projekata u protekle dve decenije, uključujući Barbie džinovsku kuću iz snova tokom Milanske nedelje mode 2009. i UNO kartašku igru inspirisanu nameštajem 2023. godine. Prema rečima Kim Culmonea, potpredsednika i globalnog šefa dizajna lutaka za Mattel, ova najnovija saradnja je posebno usmerena na zajednice dizajnera i kolekcionara.

23295.png
kartell 

Kolekcija stolica dostupna je za 60 dolara, sa početkom od 16. aprila.

Kolekcionari, uživajte!

Izvor: ELLE/N.K./Storybook