Kokosovo ulje kao regenerator

Zahvaljujući brojnim proteinima koje sadrži, kokosovo ulje pomaže da održite kosu zdravom, podstiče njen rast i poboljšava stanje oštećene kose. Kokosovo ulje se često koristi protiv peruti i kao prirodni regenerator za kosu jer sprečava lomljenje i gubitak kose. Sve to se može postići ako se lokalno primjenjuje na kosu i vlasište. Kokosovo ulje se takođe može koristiti pre pranja kose i između šamponiranja i stavljanja regeneratora. Prema istraživanju National Institutes of Health u SAD-u, od tri najčešće korišćenih ulja u industriji za negu kose, kokosovo ulje je jedino sposobno da smanji gubitak proteina iz kose kada se koristi pre ili posle šamponiranja.

Hidratacija suve kose

Kokosovo ulje je odličan prirodni proizvod, koji je ključan za rast kose. Hidratantna svojstva kokosovog ulja pomažu kosi da ojača i smanjuju njeno lomljenje, čime se podstiče rast kose. Ako imate suvu kosu, kokosovo ulje može se koristiti kao savršen dnevni ovlaživač. Malu količinu kokosovog ulja stavite na dlanove, protrljajte i stavite na pramenove kose između šamponiranja i regeneratora.

Prednosti za vlasište

Ako vas muči svrb vlasišta i suvoća, kokosovo ulje vam može pomoći. Ulje vlaži kožu i može pomoći da se smanji crvenilo i nadraženost. Takođe, uklanja probleme vlasišta, na primer perut. Ne samo da hidratizira vlasište već ga i štiti od bakterija i gljivica. Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva koja čuvaju vlasište zdravim. Odlično je u borbi protiv gljivičnih infekcija, kao što su lišajevi na temenu. Kokosovo ulje takođe može da olakša bol ili iritaciju vlasišta. Čisto vlasište bez bakterija je ključ za podsticanje rasta kose.

Savet: Redovno perite kosu ako koristite kokosovo ulje za rast kose. Bez toga, folikuli dlaka će se začepiti od ulja, što će sprečiti rast kose. 

Izvor: kiwi.hr