Ponekad se pitamo kako su dani izgledali pre, bez društvenih mreža i medija. Šta su ljudi radili? Kako su provodili vreme? Kako su uopšte znali šta se događa u svetu?

Teško da možemo odgonetnuti na sva ova pitanja, ali nam je drago što društvene mreže danas postoje i što su nam podaci lako dostupni. Zamislite... gde biste mogli da vidite kakva je, na primer, situacija u backstage-u tokom Nedelje mode u Parizu? Ili brze selfie fotografije poznatih dok se spremaju za neke od prestižnih događaja? Odgovor je na Instagramu!

Ovog puta ćemo vam predstaviti 10 frizera i njihov rad. Mnoštvo ideja, stilova i transformacija. Ready?! Krećemo!

Adir Abergel (@HairbyAdir)

Adir Abergel je frizer koji je bio zadužen za frizuru Reese Witherspoon tokom dodele Oskara ove godine, kao i Golden Globes i SAG nagrada. Bilo da je u pitanju ravna kosa ili retro 'talasi', ovaj stilista je majstor svog zanata. Oh, dovoljno je još spomenuti i da ga je i čuvena Kristen Stewart zadužila za stilizovanje njene 'cropped pixie' frizure.

Jen Atkin ( @JenAtkinHair

Njeno ime dovoljno govori. Jen Atkin je go-to za ceo Kardashian klan, takođe i za poznate, počevši od Jessica-e Alba-e pa sve do Chrissz Teigen. Pratite njen Instagram kako bi ste bili u toku sa svim behind-the-scene dešavanjima!

Harriz Josh ( @HarryJoshHair

Ako uživate da vidite fotografije prelepih modela i glumica sa zaista dobrom kosom i stilom na vašem Instagram feed-u, onda svakako treba da pratite Harrz Josh-a. Ovaj legendarni frizer obožava da radi sa imenima kao što su Gisele, Candice, i mnogi drugi.

Anh Co Tran (@AnhCoTran

Jedan pogled na Instagram profil Anh Co Tran-a i biće vam jasno zašto je poznat još i kao 'the main master'. Ako ste u potrazi za razbarušenim i neobaveznim letnjim frizurama... pravac na njegov profil, jer tamo ćete naći sve što vam je potrebno. Dovoljno je reći da su mu neki od klijenata Coco Rocha i Anne Hathaway.

Sam McKnight (@SamMcKnight1)

Sam McKnight je blago rečeno legenda svog zanata. Ovo je čovek kojeg Karl Lagerfeld angažuje za svoje revije i ime koje se provlači po svim svetskim modnim magazinima, a i šire.

Riawna Capri i Nikki Lee (@RiawnaCapri

Gotovo je nemoguće izostaviti imena kao što su Riawna Capri i Nikki Lee. Capri je jedan od osnivača prestižnog salona 'Nine Zero One' iz Los Anđelesa koji broji klijente počevši od Selene Gomez, pa sve do Julianne Hough. Takođe, nedavno je pokrenula i sajt koji će vam pomoći da saznate sve o kosi, sminkanju i ko zna čemu jos - Beauty Coach (http://beautycoach.com/)

Mark Townsend (@MarkTownsend1

Mark Townsend je ime koje je zasluženo za perfektno definisanu i stilizovanu valovitu kosu sestara Olsen. Danas, zadužen je i za mnoge druge poput Dakota Johnson, Kerry Washington itd.

Lacy Redway ( @LacyRedway

Od Carmen Ejogo do Zoë Kravitz, Lacy Redway pokazuje svoj talenat kroz teksturu i opuštenu kosu koja pomera sve granice. 

Mara Roszak (@MaraRoszak

Ako vas očarava kosa čuvene Emma-e Stone, onda je Instagram profil Mara-e Roszak pravo mesto za vas. Ona je veoma dobro poznato ime kada je su u pitanju frizure za 'crveni tepih.' Svakako ruke od poverenja (klijenti: Zoe Saldana, Lily Collins, i drugi).

Ted Gibson (@TedGibsonBeauty

Ted Gibson, frizer koji ne samo da radi u prestižnim salonima, već je i dobro poznato ime u stilizovanju frizura tokom nedelja mode. Neki od klijenata su Lupita Nyong’o i Idina Menzel. Ali i još jedna jako bitna stvar je da često priređuje hairstylist seminare. Jack-of-all-trades-and a master at all!

Tekst: Branislava Lazin