Možda niste primetili ali ceo Instagram je preplavio hashtag #grannyhair, i to samo nekoliko dana nakon što je završeno ovosezonsko izdanje FW-a na kom smo videli veliki broj modela čija kosa je bila u 50 nijansi sive.

Neverovatnoj popularnosti sede kose doprinela je i Sarah Harris, jedna od modnih urednica britanskog Vogue izdanja koja je možda i prva dama iz sveta mode koja već duže vreme šeta dugu, platinastosedu kosu. Njenim stopama krenuo je veliki broj poznatih među kojima smo videli Kelly Osbourne, Nicole Richie, Lady Gaga i Rihanna koje su u jednom trenutku eksperimentisale s pomenutom bojom.  

(Domaća maska za gušću kosu)

Naravno, ne smemo da zaboravimo ni Jean Paul Gaultiera koji je upravo na svojoj poslednjoj reviji, na Paris Fashion Weeku imao starije, iskusnije modele čija kosa je bila seda. Iako to nije bio prvi put da je JPG eksperimentisao i na pistu poslao modele sa sedom kosom. Setimo se samo njegove kolekcije za jesen / zimu 2012 kada su manekenke nosile sede perike!

(10 Instagram profila koje morate da pratite ako vas zanima KOSA!)

I iako verujemo da će samo hrabri i oni koji vole da eksperimentišu se odlučiti na ovaj korak, ne možemo a da ne primetimo kako se seda kosa super slika i kako uz pravu šminku (mada, s druge strane Sarah ima minimalnu i to onu osnovnu pa izgleda FANTASTIČNO!) i odeću donosi vam neku autentičnost i atrakttivnost koja je i više nego zavodljiva i efektna!

(Chic frizura koju ćemo nositi sledeće sezone) 

Svesni toga, ekipa iza sajta Bored Panda je objavila konkurs u kom je od čitalaca zatražila da postuju fotke svoje sede kose. Feedback je bio sjajan, stranica je tog dana imala preko 500 000 pregleda!

A koji su saveti stručnjaka? 

"Ukoliko želite da postignete taj look bele kose sa sedekastim prelivom najbolje je da postepeno prestanete sa farbanjem, odnosno količinom farbe kojom bojite kosu ne bi li dozvolili sedoj da se pojavi (ukoliko želite da imate sedu, prirodnu kosu). Druga opcija je naravno da je farbate u željenu boju, ali tad dolazite u situaciju da ćete morati itekako da se pozabavite negom i čestim farbanjem. Takođe je poželjno da u ovom slučaju koristite šampon koji je za sedu kosu i koja otklanja žute izrastke i mrtve ćelije."