Maska od belanaca, avokada i maslinovog ulja

Belance i maslinovo ulje hidratizuju kosu i daju joj sjaj, a avokado sadrži mnogobrojne vitamine i hranjive materije koji kosi pomažu da održi zdrav izgled.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- jedan avokado, oguljen

- dve kašike belanaca

- tri kašike maslinovog ulja

Priprema i postupak: Avokado izgnječite pa mu dodajte belanca i maslinovo ulje. Sastojke dobro izmešajte (možete koristiti i mikser) sve dok smesa ne postane kremasta. Smesu nanesite na vlažnu kosu pa je prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom kesom. Nakon 45 minuta do sat vremena, kosu isperite mlakom vodom i nakon toga nanesite blagi šampon.

Maska od papaje i jogurta

Osim što je preukusna, papaja je bogata proteinima i amino-kiselinama koje jačaju kosu. Možete je pronaći u svim bolje snabdevenim supermarketima, a najbolje je da birate što zreliju. Kada je pomešate sa jogurtom, dobićete luksuznu masku koja će ojačati vašu kosu i dati joj svilenkasti sjaj.

Za masku vam je potrebno:

- jedna papaja srednje veličine, oguljena, bez semenki

- 120 ml jogurta

Priprema i postupak: Papaju presecite na pola i kašikom odstranite koštice. Koristeći nož, odstranite koru. Papaju izgnječite viljuškom pa joj dodajte jogurt. Sastojke dobro izmešajte, sve dok smesa ne postane glatka pa je nanesite na kosu kao što nanosite regenerator. Prekrijte kosu kapom za tuširanje ili plastičnom kesom pa je nakon 45 minuta dobro isperite.

Pivo

Proteini i šećer koje pivo sadrži pomažu u jačanju kose i lečenju oštećenih folikula. Ne treba ga mešati sa bilo čim drugim – sipajte ga u bocu sa raspršivačem pa ga ravnomerno nanesite na vlažnu kosu. Nakon desetak minuta, kosu temeljno isperite koristeći blagi šampon.

Izvor: minimagazin.info