Na kraju leta, pravo je vreme da razmišljate o idealnoj frizuri za jesen i svim onim malim promenama koje mogu osvežiti i doneti jednu novu notu vašem celokupnom outfitu. Znajući da dame koje vole stalno da eksperimentišu sa frizurama interesuju najnoviji trendovi, pobrinuli smo se da saznate šta je trenutno najaktuelnije u svetu hairstyle trendova. 

Predstavljamo vam 5 frizura koje će dominirati ove jeseni:

Pixie cut

Kratkog imena, ali duge istorije i slave, "pixie cut" je bila omiljena frizura nekih od najpoznatijih glumica i ličnosti, koje su obeležile godine iza nas. Od Audrey Hepburn i Twiggy, do Winona Rider i Gwyneth Paltrow iz 90. godina, pa sve do današnjih popularnih dama, poput Rihanna, Miley Cyrus, Michelle Williams i Anne Hathaway. Iako pixie izgleda kao easy wash-and-go frizura, to nije stil koji će odgovarati svima. Morate da znate svoj oblik lica i razmisliti da li je to prava frizura za vas. Ako se opredelite za šišanje, potražite frizera koji je specijalizovan za pixie cut. Ne plašite se nezgodnih faza rasta kose- taj period će vam omogućiti da vidite kako vam stoje različite dužine kose, koje nikada ranije ne biste probali.

foto: Profimedia

Bronde kosa

Gisele Bundchen je popularizovala ovu boju 2007. godine i predstavila novi trend mnogim prirodnim brinetama koje su prešle u bronde, kao i plavušama koje su izabrale tamniju nijansu. Sada je tehnika bojenja kose mnogo više sofisticirana i svetlija, ne ostavljajući utisak da želite da budete plavuša. Važno je da nema previše kontrasta između korena i istaknutih krajeva, kako bi krajnji efekat bio prirodan i glamurozan. Dobra stvar u ovoj vrsti bojenja kose je što ovo nije egzaktna boja, tako da je možete slobodno u potpunosti prilagoditi nijansi vaše kose i tena.

foto: Instagram

Neuredna punđa 

Na Dolce & Gabbana reviji divili smo se frizuri, neuredne punđe, poznate kao chignon. Ona je većeg obima, dok je sama punđa nekako spljoštenog oblika. Za ovu frizuru je potrebno odvojiti samo nekoliko minuta, i dobićete odlične rezultate- glam i zavodljivi izgled, jer ona odlično naglašava predeo vrata i ramena. Ne morate da imate previše dugačku kosu kako biste je napravili. Kraći pramenovi se mogu uvući malim šnlicama, a možete je ukrasiti sa cvećem ili brušem.

foto: Instagram

Kosa zakačena sa strane

Kada je reč o frizurama, otrkiven bočni deo lica postaje glamurozni trend ove jeseni. Bilo da je vaša kosa talasasta ili ravna, bočni deo će joj dati odličan i bogat volumen. Ako želite da imate još veći volumen, probajte neki proizvod namenjen povećanju volumena ili koristite peglu za kosu, koja poseduje nastavak za uvijanje talasa.

foto: Instagram

Unikatan starinski nakit

Pozajmite od bake i majke kutiju sa nakitom, i nećete pogrešiti. Poslednju Dolce & Gabbana reviju je obeležio nakit starinskih broševa, koji je ulepšavao frizure. Oni se ne koriste isključivo kao detalji na haljinama ili kaputu- oni postaju novi dragulji za kosu! Dolce & Gabbana je dao ovom nakitu novu i modernu notu, bez gubljenja vanvremenskog šarma. Koristite broševe kako biste ulepšali punđu chignon, koju smo spomenuli ranije ili da zakačite kosu na stranu.

foto: Instagram (dolce and gabbana)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Tekst: Kristina Milošev