Layage je najnoviji metod posvetljivanja i senčenja kose koji naglašava naš oblik frizure i deli pramenove u glavne sekcije, dok se boja širi i prepliće na samim krajevima kose. 

Tehnički, layage je suptilnija verzija ombrea i može se koristiti za stvaranje prirodnih, suptilnih tonova ili jednostavno za osvežavanje kose, kada prirodnoj boji treba malo blistavosti i sjaja. Posebno su bitni sami krajevi kose koji treba da dobiju efekat prosvetljenosti, koja se postepeno gradi i nadovezuje na ostatak kose. 

Dobra stvar kod ovog novog trenda je što ga mogu poneti gotovo sve devojke, nezavisno od boje kose. Ako ste plavuša, možete probati efekat sunca u kosi, poput Gigi Hadid, a ako ste tamniji onda layage može da prosvetli vaše krajeve poput Lily Aldridge. Druge poznate dame koje su već hrabro odlučile da isprobaju novi trend su Miranda Ker, i naravno- kraljica tranformacija Rihanna. 

Foto: Instagram / gigihadid

Razlika između balayage i layage tehnike

"Layage, poput balayage je tehnika u kojoj frizer slobodnom rukom oslikava pramenove, kako bi formirao kohezivan spoj komplementarnih tonova koji pružaju dimenziju i dubinu vašoj kosi", kaže Michael Kelly, frizer u Taylor Taylor at Liberty London salonu.

Za razliku od balayage, ova tehnika se primenjuje dok vi odmarate glavu na specijalno napravljenom stolu, a frizer vaše krajeve premazuje bojom uz pomoć četkice.

Foto: Instagram / bprsocial

"Balayage je tehnika koja treba da pruži kosi prirodan efekat blistavosti i sjaja, poput onog koji nastaje od sunca, dok je layage mnogo drugačija vrsta posvetljivanja kose", dodao je Michael.

Naime, nova boja kose treba da se postepeno gradi, prepliće i stapa sa prirodnom bojom vaše kose tako da izgleda kao da ste upravo došli sa egzotičnog putovanja.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija