Met gala je sinonim za besprekorne kreacije, te dok još uvek sumiramo utiske - od Beyonce nude Givenchy Haute Couture haljine do Sarah Jessica Parker Monse odela, pažnju je uspela da nam privuče Lupita Nyong’o.

(Lupita Nyong'o: Kraljica Holivuda i crvenog tepiha)

Ipak, ovog puta ne mislimo na odevnu kombinaciju sa crvenog tepiha već na Lupitinu spektakularnu frizuru, koja je celo veće izazivala poglede.

Prirodne i guste lokne po kojima je prepoznatljiva kosa poznate glumice, skupljena je u jednu visoku punđu koja se nalazi na samom temenu glavu. 

Za ovaj fantastičan look potrebno je dosta hrabrosti, ali Lupita je ovaj modni zadatak obavila uspešno, uspevši da izazove veliku pažnju, komentare i pohvale.

U kratkom intervjuu koji je dala za jedan magazin Lupita je otkrila da je njena prirodna kosa, koju je stilizovao Vernon Francois, inspirisana ženama sa celog kontinenta.

Ako pogledamo malo dublje u istoriju mode i lepote, shvatićemo da je dama moćnog glasa, nezaboravna Nina Simone često na svojim nastupima nosila istu frizuru, ali i žene iz poznatog afričkog plemena Zulu.

Upravo taj neobičan spoj mode i tradicionalnosti uspeo je da zaintrigira sve, ali i da Lupitu svrsta u red najfashion dama, sa velikim osećajem za stil.

foto: Instagram /shesgotthemic

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija