1. Mali trik

Lakše ćete upravljati kosom kada se slegne, zato je operite dan pre nego što napravite ovakvu frizuru. Ako vam je kosa čista, poslužite se nekim od šampona za suvo pranje kose. Nanesite proizvod na koren, a potom i na dužinu i krajeve kose.

2. Dve sekcije

Koristeći češalj sa tankim metalnim vrhom, podelite kosu na dva jednaka dela tako da dobijete levu i desnu podsekciju. Svaku vežite u rep na potiljku 2 cm iznad linije rasta kose na vratu.

3. Wet look

Da biste postigli ovaj efekat, koristite gel za kosu. Nanesite malu količinu na mokre dlanove, prođite rukama kroz kosu i zaližite je prstima.

4. Rope twist

Kosu koja je vezana u rep uvijte oko svoje ose i naprskajte lakom za kosu potom obavijte uvijeni rep oko gumice i zakačite kraj ukosnicom. Ponovite postupak i sa drugim vezanim repom.

Emporio Armani foto: Imaxtree

5. Tekstura

Idite i korak dalje! Personalizujte svoje „puž“ punđe tako što ćete kosu vezanu u rep podeliti na dva dela i svaki deo uvijte oko svoje ose u istom smeru, a zatim ih međusobno uplesti na suprotne strane dok ne dobijete teksturu koja podseća na uže. Umesto laka za kosu koristite puder za teksturu i volumen. Obavijte uvijenu kosu oko gumice i pričvrstite ukosnicama. Ponovite sa kosom u drugom repu.

6. Personalizujte!

Kada uvijete kosu iz repa oko svoje ose, nasumice izvucite par tankih pramenova iz uvijenog repa kako bi stvorili messy izgled! U tom slučaju, koristite lak za kosu nakon što ste izvukli pramenove. Ostavite ih da slobodno padaju iz punđe.

7. Dimenzija

Za svedeni izgled ove frizure, umesto prethodnog koraka, dodatno naglasite teksturu sjajem za kosu. Ovoga puta proizvod koristite izbliza i nanesite u kratkim i brzim potezima.

8. Nega

Ovakva frizura zahteva dosta proizvoda za kosu što može da oteža njeno češljanje. Nakon nošenja, odnegujte svoju kosu novom generacijom proizvoda - Cleansing Conditioner! Kada raspustite kosu iz punđe, nemojte da je češljate ili četkate, već je odmah pokvasite i operite. 

Priredila:Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/