Želite da promenite boju kose, ali vas je strah da određena boja neće pristajati vašem tenu?

(Eclipting i prirodni pigmenti: Najnoviji trendovi u bojenju kose koji osvajaju svet!)

Budite bez brige jer vam donosimo četiri boje kose poznate po svojoj univerzalnosti, odnosno po tome što će odgovarati baš svakom tenu. 

U nastavku otkrijte koje četiri boje pristaju baš svakom tenu, i držite se ovih pravila koja vas neće razočarati:

# Čokoladna nijansa

Suptilna je, ali razlika je vidljiva. Pogotovo ako idete iz crne boje u ovu toplu i bogatu nijansu jer tenu daje dodatni sjaj. Čokoladna nijansa spada u kategoriju smeđe boje, ali nije pretamna niti presvetla.

# Pozlaćena nijansa

Zlatni tonovi lepo pristaju svim damama, pogotovo tokom letnjih meseci kada je ten preplanuo jer tada dodatno ističe zlatne efekte na našoj koži. Ako ste prirodna plavuša probajte da stavite preliv na kosu ili dodajte tople pramenove kako biste stvorili dodatnu gustinu kose. Tako bež-zlatna nijansa pristaje bolje osobama sa hladnijim tonom kože, dok će ćilibar-zlatna nijansa prelepo izgledati na osobama toplijeg tona kože. 

# Med nijansa

Ovo je boja koja nepogrešivo pristaje uz baš svaku boju tena. Kako nije previše topla niti previše hladna, med nijansa obožavana je zbog svoje neutralnosti. Takođe, može odlično poslužiti kao bazna boja, ali i kao boja pramenova. Razlika između medne i pozlaćene nijanse je u tome što je medna malo tamnija, pa samim tim i bogatija.

# Bež nijansa

Možda zvuči kao dosadna nijansa, ali reč je upravo o suprotnom. Većina boja tena i kose pripada hladnijim tonovima, te tako bež boja nije u sukobu s njima već im i te kako odlično pristaje. Boja kosti ili pšenice spada pod kategoriju bež boje, a ako imate tamniji ten nemojte da se bojite da eksperimentišete upravo sa tamnijom nijansom. Takođe, kosa obojrna u bež nijansu odlično izgleda i kada imate vidljiv izrastak.

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/