Nakon dramatičnog ombre izgleda koji smo obožavali pre nekoliko godina, na beauty sceni pojavila se balayage tehnika i u potpunosti zavladala trendovima u svetu kose. Dok je ombre bio spoj tamnijeg gornjeg dela i svetlijih vrhova koji su na kosi stvarali zanimljivi kontrast, balayage je doneo prirodniji izgled suncem okupane kose.

Jednostavna, efektna i savršena za svaku boju, dužinu i teksturu, balayage tehnika bojanja u kosu unosi pramenove koji joj daju punoću i osećaj dubine.

Ove sezone balayage će zasijati u novom, još boljem i nikad jednostavnijem za održavanje izdanju koji su već isprobale brojne ljubiteljke novih trendova u kosi. Novi izgled ove tehnike započinje tamnijom nijansom pri korenu kose i prelazi u nekoliko nijansi svetliju na vrhovima.

Za razliku od klasičnog, novi balayage donosi jači kontrast između tamnog korena i svetlih vrhova kose, što ga čini savršenim izborom čak i za one čija je kosa prirodno tamnije braon boje.

Foto: Instagram / kristin_ess

Osim što će odlično pristajati svakoj boji kose, ovaj izgled jednako dobro izgleda na dugim uvojcima i na kraćoj bob frizuri gde jedino treba pripaziti da tamniji deo ne osenčuje previše, kako bi se izbegao ombre izgled.

Osim njegove svestranosti, najveća prednost novog balayage trenda je njegovo lako održavanje. S obzirom na to da se njime postiže izgled izrastka sa savršenim i nežnim prelazom, pravi izrastak stopiće se sa tamnijom kosom pri korenu i omogućiti vam da preskočite nekoliko farbanja kose godišnje.

Iako će mnogi posegnuti za klasičnijim izgledom i odabrati različite nijanse plave boje kako bi posvetlili svoje vrhove, oni hrabriji i spremni na eksperimentiranje tamni koren će spojiti sa trendi tonovima pastelne ružičaste boje.

Foto: Instagram / kristin_ess

Foto: Instagram / mizzchoi

Foto: Instagram / anjakbee

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/