Kreativna direktora modne kuće Dior, Maria Grazia Chiuri u ponedeljak je predstavila novu haute couture kolekciju. Prva žena na čelu kreative francuske kuće u njenoj istoriji, nije odustala od prepoznatljive estetike Diora koju čine ženstvene siluete i damski krojevi, kao i fokus na veličanstvenim haljinama i suknjama. 

Ipak, u domenu lepote, a posebno kose, beauty znalci su primetili kako Dior nastavlja da plasira novine koje možemo da isprobamo već SADA!

Priznati britanski frizer Guido Palau, inače dugogodišnji saradnik Diora, sa asistentima zaista se potrudio i prikazao nove verzije chic frizura koje krase naglašena stilizovanja. Drugim rečima, ova kuća za sledeću godinu ne predlaže messy frizure koje se baziraju na "oprati, osušiti i možda očešljati kosu", već diktiraju malo složenije firzure za koje je potrebno malo truda. 

Svaka frizura urađena je beskrekorno, a sam Palau nije insistirao na određenim nijansama, već se zalagao za skoro sve boje kose - od plave, preko kestenjaste, do crne, dok se u sferi samih frizura skoncentrisao na oštriji cut. 

U nastavku pogledajte koje su to tri frizure obeležile Dior haute couture reviju u Gradu svetlosti. 

Punk Pixie

Svakako da je kratka kosa najzahvalnija za leto, a Diorov glavni frizer predlaže da kombinujete messy sa oštrim krajevima.  Tako se stvara određeni kontrast, veoma zanimljiv sa malim daškom punk kulture. 

Stilizovani rep

Ženstvenu frizuru možete da ostvarite veoma lako - razdelite i zavežite kosu u niski rep, a diskretnim koncem igrajte se "cik-cak" celom dužinom. 

"Zalizani" bob

Ultra trend u domenu frizura, ako pitate hairstyle maga Guida Palau i dalje ostaje bob, samo što se ne teži loknama, nego se kosa sklanja sa lica iza ušiju, dok je donji deo oštrije stepenovan i feniran spolja. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/