Postoji nekoliko načina za povećanje delovanja treninga, a uz samo male promene u vežbanju možete da izgubite više kalorija...

Letnji meseci su nam sve bliže i bliže, ali čini se kako neki od nas još uvek ne mogu da vide rezultate svog mukotrpnog vežbanja.

Razlog tome može da bude to što jednostavno imate sporiji metabolizam i sagorevanje kalorija ide sporije. Ali ne treba očajavati, jer rešenja ima.

Ono što preporučuju svi treneri su sledeći jednostavni saveti koje bi trebalo uvrstiti u svoje svakodnevno vežbanje i time podstaknuti brže sagorevanje kalorija koje će vas dovesti do bržih i boljih rezultata. 

1. Prvo trening snage pa kardio trening

Trening koji ima najbolje rezultate i topi masne naslage je onaj koji će i nakon završene aktivnosti održavati organizam u stanju topljenja masnog tkiva. Bolje je prvo napraviti trening snage, a nakon toga kardio.

2. Izbegavati hranu pre treninga

Istraživanja su pokazala da je za najveći gubitak kalorija najbolje da trenirate ujutro, na prazan želudac. Ako niste jeli pre vežbanja, vaše telo nema mnogo ugljenih hidrata u zalihama što prisiljava telo da umesto toga sagoreva masti. Ako već jedete, pokušajte da to uradite tri sata pre treninga.

Na sledećoj strani pročitajte još nekoliko saveta koji će vam pomoći da lakše sagorite kalorije: 

PageBreak

3. Složene vežbe

U složenom treningu, koji uključuje više zglobova i mišićne sisteme, troši se više kalorija prilikom vežbanja i učinci koji se njime ostvaruju su neverovatni. Sledeći put kada se nađete u teretani zamolite trenera da vam pokaže kako se izvode treninzi i prionite na posao.

4. Intervalni

Intervalni trening ili visoko intenzivni trening smatra se jednim od najefikasnijih načina za brzo gubljenje kalorija i ubrzavanje metabolizma. Ovakav trening uključuje ponavljane vežbi visoko intenzivne aktivnosti isprekidane pauzama, koje podstiču vaše telo na rad i time omogućava brže postizanje rezultata.

5. Super setovi

Radi se o naprednoj tehnici za povećanje intenziteta treninga. Super setovi podrazumevaju kombinaciju dve vežbe, koje se izvode tako da odradimo seriju prve vežbe, i odmah, bez odmora, odradimo seriju druge vežbe. Ovo se smatra odrađenim super setom, nakon čega sledi kratak odmor.

6. Kružni trening

Kružni trening je jedan od najboljih načina da u kratko vreme dovedete telo u fit formu. Kružni trening predstavlja trening svih velikih mišićnih skupova u sklopu jednog treninga. 

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/