Želele su da saznaju od nekoliko specijalista za kosu svu istinu: od „Po čemu se prepoznaje dobar frizer?“, pa do „Kako da u salonu zaista dobijem izgled koji želim?“. Donosimo zanimljive odgovore…

Pitajte za adresu

Ako na ulici, u kafiću ili u javnom prevozu vidite ženu koja ima sjajnu frizuru, pitajte je ko je odgovaran za umetničko delo na njenoj glavi. Svaka žena će osetiti ponos i zadovoljstvo i sigurno će vam reći kod kog frizera ide.

Dogovorite savetovanje

Ako želite da potpuno promenite izgled, ne morate odmah da krenete u akciju. Najpre dogovorite termin za savetovanje kod frizera – bez šišanja. Dovoljno je desetak minuta – neka vam frizer objasni šta vam odgovara, a šta ne. Za to vam verovatno neće ništa naplatiti – posebno ako ste stalna mušterija.

Pogledajte Instagram

Dosta frizerskih salona reklamira se i prezentuje na Fejsbuku i Instagramu. I to treba da iskoristite. Naime, tamo su fotografije pravih mušterija, a ne fotografije modela i zvezda nakon nekoliko sati sređivanja.

Autentično se obucite

Otišli ste kod frizera u trenirci zato šte ste već dva dana na godišnjem? OK, nije to tako veliki problem. Ali, samo ako vam taj izgled zaista odgovara. Naime, frizer mora da otkrije kakav ste tip žene, odnosno koji je vaš stil – i da tome prilagodi frizuru. Stoga se obucite kao što se oblačite za posao ili fakultet, savetuju frizeri.

Ostatak teksta pročitajte OVDE