Nastoji da uči žene da vole svoju kosu, a ne da je tretiraju kao nužno zlo koje moraju da krote na dnevnom nivou. A kada se nešto voli, onda se i neguje.  Kao doživotni vegan, ovajfrizer vodi računa o sastojcima proizvoda koje koristi, kao i o testiranju istih.  

1. Negujte se.

Kosi je kao i nama potreban odmor. Tretiranje poput farbanja, feniranja, navijanja i vezivanja, svojevrsni je stres za kosu. Jednom mesečno priuštite sebi profesionalni tretman u salonu.

2. Ipak, nemojte preterivati.

Nekontrolisana nega nije ni za šta: ni za skalp, ni za dlaku. Prevelika količina proteina dovodi do pucanja dlake. Tajna je u balansu.

3. Sede nisu smrtna kazna.

Štaviše vrlo su fashion, zavolite ih.

(Frizeri iskreno i otvoreno: Ovo su saveti koje dajemo prijateljima)

4. Perite kosu.

Gledajte da vam kosa uvek bude čista jer je to osnova svake dobre frizure. Ono što preporučujem osim klasičnog pranja jeste suvi šampon koji daje dodatni efekat čistoće i volumen za kojim svi žudimo. U salonu ga koristim čak i odmah nakon feniranja da bih kosi dao teksturu.

5. Dajte kosi dodatnu zaglađenost i efekat negovanosti.

Ono što sve žene pitaju jeste kako da izađu po ovom vremenu nakon feniranja. Vlažno vreme uvek preti da pokvari frizuru pa ja koristim Wella Cocktail Me (SLIKA 2) koji pruža antifriz efekat i vrhunsku zaglađenost, a nakon toga obavezno je i ulje koje ne otežava i ne masti kosu, u mom slučaju Wella Oil Spritz. 

(Hair Dusting: Nova tehnika stilizovanja za lepšu kosu)

6. Dajte šansu aksesoarima.

Šnalice sa biserima su moj trenutni favorit.

7. Ne možemo svi biti plavi.

Žene su poludele zbog crvenog pigmenta svoje kose, ali ja mislim da im univerzum kaže da balayage nije za svakog. 

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/