Upravo su pletenice jedna od frizura koja baš nikad neće izaći iz mode, a njihovi koreni sežu daleko u istoriju jer su ih žene plele još u srednem veku. 

Onih dana kad smo u žurbi i pranje kose nije prioritet, pletenice su najbolji izbor jer garantuju chic izgled. 

Posebno su dobar izbor u letnim danima kad raspuštena kosa, zbog vrućina, gotovo pa i ne dolazi u obzir, a rep i punđa pomalo su monotoni.

(#hairgoals: Chic frizure koje ćete odmah poželeti da isprobate)

Zavisno od toga koliko ste vešti, izbora je mnogo – od klasične riblje kosti, preko krune u kosi, opuštene duge pletenice, pletenice na stranu do "vodopada" pletenica i dutch braids koje su bile poseban hit pre dve godine.

Tad gotovo pa i nema devojke koja ih nije barem jednom pravila, a popularnost te frizure ne treba čuditi – jednostavna je, a istovremeno jako efektna! 

Popularnost pletenica verovatno leži u činjenici što su u isto vreme funkcionalne i lepe, a mogu se nositi u različitim prilikama. 

Opuštena pletenica umesto repa ili ona koja izgleda poput venca u razbarušenoj kosi idealne su za svaki dan, dok formalne prilike najčešće zahtevaju "intervenciju" frizera. 

Ultra popularni dodaci poput ukosnica, šnalica, krugova i marama našli su svoje mesto i u pletenicama, a takav look idealan je za nadolazeće festivale, dane na plaži ili neko putovanje.

Pletenice do punog sjaja dolaze posebno u prolećne i letnje dane, a idealne su za sve svečane prilike – venčanja, krštenja… Budući da je kosa podignuta, lice u potpunosti dolazi do izražaja pa su crveni ruž, tuš za oči ili statement naušnice jako dobar odabir. 

Ipak, složiće se svi, najbolji je osećaj no make up look i pletenica složena na brzinu jer plaža i more – čekaju!

Preuzeto sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/