2020 donela nam je brojne novine, novine iz prošlih epoha! Reciklirani trendovi zasipaju nas sa svih strana, bilo da su u pitanju krojevi i forme odeće koje ponovo oživljavaju duh 80-ih i 90-ih godina ili senke jarkih tonova koje nismo ni mogli da zamislimo da stavimo na kapke, sem ako eventualno ne idemo na maskenbal.

Međutim, kada je u pitanju moda, tačnije trendovi - bilo koji, onda zaista odmerite to famozno "nikad".

Jedno "nikad" iz kategorije hairstyle trendova, upravo je demantovalo čitav beauty svet i to naravno zahvaljujući Francuskinjama.

Frizura koja dolazi direktno iz 70-ih godina prošlog veka takozvani "shag cut" zaživeo je ponovo na ulicama Pariza i u ovom slučaju Instagram naloga, brojnih poznatih i manje poznatih francuskih trendseterki. 

Kao i uvek kada su Francuskinje u pitanju, nonšalantni šik njihov je zaštitni znak, a to podrazumeva recimo baš ovakav tip frizure: onaj koji izgleda uređeno, a u isto vreme i vrlo nehajno, pa čak ikao da ste tek sada ustali iz kreveta.

U pitanju je frizura koju je tokom 70-ih godina osmislio britanski frizer Paul McGregor, a podrazumeva slojeve kose koji se pri vrhu šišaju kraće i uz glavu na način da praktično stavraju krunu od kose, razdeljak je uvek dubok.

Ovu frizuru nosili su svojevremeno Joan Jett, David Bowie, Mick Jagger, Rod Stewart, David Cassidy, Jane Fonda, čak ju je i Meg Ryan nosila u ranim 2000-im.

Francuskinje je ovih dana pak, nose malo drugačije.

Naime, "shag cut" uglavnom je referisao nešto kraću kosu, ali to uopšte ne mora da bude slučaj, štaviše!

Ovaj način, možemo slobodno da zaključimo na osnovu poslednjeg trenda - izleda mogo bolje ukoliko se stilizuje na dužoj kosi ili onoj do ramena.

Frizeri kažu da je sasvim logično što je ovaj trend ponovo zaživeo, jer se nalazi taman negde između trenda boba i loba.