Konturisanje kose je šišanje, farbanje i oblikovanje svetlošću i senkom kako bi se postigao određeni vizuelni efekat. Odnosno, konturisanje vizuelno može suziti lice ili, na primer, „smanjiti“ čelo, ublažiti oštre crte lica, usredsređujući se na druge delove lica i prekrivajući određena područja dlakom. Konturisano šišanje je rad pod uglom i pravcem reza kako bi se stvorio savršen oblik, piše cosmopolitan.rs

Gde god želite sakriti ili omekšati neželjene pojedinačne karakteristike, možete dodati senku i gustinu, a istovremeno pustiti svetlost da pada na ona mesta koja treba naglasiti. U konturisanju govorimo o frizurama i oblikovanju kose sa značenjem: stilista u svom delu nadograđuje ideju, crtajući dijagram igre svetlosti na kosi.

Hitna tehnika farbanja ima za cilj da za svaku ženu stvori ličnu varijaciju trenda, koja će se savršeno kombinovati sa njenom ličnošću. Pomoću njega možete naglasiti najbolje aspekte izgleda i maskirati nesavršenosti.

Dakle, učiniti lice vizuelno tanjim pomoći će takva frizura, gde će kosa položena u predelu brade prekriti deo lica i bacati senku.

Da biste vizuelno smanjili čelo, možete koristiti šiške ili dodati gustinu na slepoočnicama, dok uklanjate dlake sa dna lica kako biste pomerali fokus. Ako postoji želja da skrenete pažnju na oči, jagodice ili usne, potrebno je da otvorite lice što je više moguće i oblikujete ga.

Kontura u frizurama i oblikovanju kose je osnova, a konturisanje farbanja kose ima za cilj poboljšanje rezultata. Ovo je dodatno sredstvo za postizanje odličnog vizuelnog efekta. Savršeno oblikovana kosa neće ograničiti jednu frizuru, jer se konturisanjem koristi pristup na više nivoa.

Izvor: cosmopolitan.rs