Na početku teksta, želimo da podvučemo: volimo što postoji i ravna i kovrdžava kosa, i duga i kratka, u različitim oblicima i nijansama – to je ono što zovemo lepotom raznolikosti. Ali, ako želite da ove jeseni pronađete pravu frizuru za tanku kosu, možete se inspirisati našom top listom frizura za istu.

Dobra vest je da fina i tanka kosa nudi priličan broj opcija za stilizovanje jer ima tendenciju da dobro reaguje na oblikovanje temperaturom i zahteva malu količinu proizvoda da bi postala glatka i sjajna. Međutim, ono što ume biti izazovno jeste stvaranje volumena. Na sreću, postoji mnogo saveta, trikova, proizvoda i tehnika koje mogu da unesu dodatnu strukturu vašim pramenovima: feniranje, beauty preparati i kao opcija koja pruža najbolji efekat - šišanje.

Na primer, ako imate tanku kosu, feniranje je dosta korisnije od sušenja kose na sobnoj temperaturi, jer dodatna težina koju i dalje vlažna kosa poseduje može dovesti do toga da se vlasi u korenu dodatno spuste. Obavezno koristite sprej za zaštitu od toplote, a najbolji metod je da podignete kosu i odvojite je od glave pod uglom od 45 stepeni dok sušite, da biste postigli maksimalan volumen.

Isprobajte tehniku „okretanja glave naopačke“ - stari trik koji i dalje funkcioniše i stvara trenutni volumen. Neka vam fen bude podešen na srednju jačinu - jer ako je strujanje prejako kosa postaje premekana i previše rastresita. U nastavku pronađite i pet frizura za tanku kosu koje ćemo potencijalno isprobati ove jeseni, a pročitajte i koji šamponi mogu da daju najveći volumen.

1. Podignuta punđa

2. Stepenasto šišanje

3. Kosa dužine do ramena

4. Zavesa-šiške

5. Razdeljak sa strane