DESERT SAND JE BOJA KOSE KOJU NOSIMO OVOG LETA: Lana Del Rey započela je trend nove medeno plave nijanse

Ni pretopla, ni prehladna - ovo je plava boja kose koju nosimo ovog leta.

SIR The Label via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Već svi dobro znamo da je ovog leta, osim bob frizure, apsolutni hit plava kosa. Od platinaste, do champagne i medeno plave, svaka od njih nosi posebnu energiju te se dovoljno razlikuje jedna od druge. Na kraju dana, ne stoje svakom jednaki tonovi i podtonovi, stoga što više izbora - to bolje.

Tako osobama s toplim podtonovima najbolje pristaju tople plave nijanse kao što su medene i zlatne. Topli podtonovi uobičajeno imaju žućkasti, breskvasti i zlatni ton kože, dok oni hladni izvlače ružičaste, plave tonove, zbog čega se slažu s platinasto plavom kosom i bojama koje bacaju na sivkasto.

U plavkaste nijanse prešle su i brojne slavne žene, tako među njima i Rihanna, Zendaya, Lana Del Rey... Upravo je Lanina Desert Sand kosa izazvala mnogo komentara kada ju je 'premijerno' pokazala na ovogodišnjoj Coachelli.

Peščano plava nijansa bila je velika transformacija za pevačicu koja je poznata po svojoj čokoladnoj boji, a nova je idealna za leto 2024. Reč je o boji koja se nalazi negde između medene i boje pšenice, a sama Lana ju je nazvala bojom pustinje jer ju je promenila u vreme Coachelle, otkrila je njena frizerka Tracey Cunningham.