Pored biranja savršenih getaway destinacija i letnje garderobe, ono što nas trenutno takođe zanima jeste koje će to letnje frizure biti glavni trendovi za 2024. godinu. Verujte nam, leto je iza ćoška. 

Leto je jedno od najzabavnijih perioda godine, sa najgušćim rasporedima. Bilo da vam je potrebna inspiracija za izgled gošće na venčanju, omiljeni festival u regionu ili običan dan u kancelariji - mi imamo odgovore. Podrazumeva se da želimo samo one frizure koje su lako održive i daju instant uglađeni look (jer ko želi da koristi fen kada su napolju visoke temperature?)

Celebrity frizer Luk Hersheson (koji brine o kosi Dua Lipe i Emily Ratajkowski, da navedemo samo neke), podelio je svoja predviđanja trendova frizura za ovo leto. U nastavku pogledajte najpoželjnije letnje stilove za kosu koje ćemo svi želeti da isprobamo u 2024. godini!

Cowgirl šiške

Vreme je da spremno dočekamo "cowboy-core" uz veliki yeehaw - jer ovaj trend ne ide nigde ovog leta, kaže Hersheson. "Kao što možemo videti na Lauri Harrier ovde, u fokusu su šiške koje podsećaju na tzv. curtain bangs, ali ovaj put sa nešto "mekšim, divljim" izgledom, koji "bolje odgovara prirodnim teksturama," kaže on. "One su malo neurednije od stilizovanih šiški, ali bez gubitka bilo kakve svestranosti." Sabrina Carpenter jedna je od inspiracija da probate ovaj look što pre. I da, tako su šarmantne i kada ih nosite sa podignutom kosom. 

Polu-podignuta, polu-spuštena

Sledeći predlog jeste ova low maintenancefrizura za toplo vreme koja u sekundi dopunjuje vaš izgled - posebno ako koristite neke chic dodatke za kosu. I dok su mašne definitivno još uvek u trendu, ovog leta jedan od najboljih načina da postignete je-ne-sais-quoi efekat Francuskinja je uz korišćenje jedne ili dve mini ukosnice.

Old money bob firzura

Dok smo prošle godine uživali u ravnim, do brade sečenim bob frizurama koje su zavladale salonima, u 2024. godinipozdravljamo duže i bujnije varijante u obliku old money bob frizure, viđene i na Zendayi tokom njenog Challengers press tour-a. "Savršena je za one koji su već ranije skratili kosu iznad ramena - ovo je sjajan način da osvežite kraću kosu," kaže Hersheson.

Baby pletenice

Nakon što smo ih zapazili na Hailey Bieber, baby pletenice pojavljuju se kao sve češća preporuka na našim For You Page odeljcima na Instagramu, a Hersheson predviđa da će one biti veliki hit ovog leta. I postoji više načina da ih stilizujete, bilo da birate da ispletete samo dva pramena koji okviruju lice ili ih kombinujete širom kose - mogućnosti su beskrajne. "Posebno dobro izgledaju kada ih uparite sa beach talasima", zaključuje on.

Screenshot 2024-05-08 104041.jpg
(Image credit: @haileybieber) 

Srednje dugačka frizura

Srednje dugačka frizura je idealno prelazno rešenje za one koji žele da promene svoju dugu kosu bez prevelikog skraćivanja, ili za one koji su se odlučili za kratku frizuru i žele da je puste da raste. "Dobra vest je da je srednje dugačka frizura ponovo u trendu. Ako ste prošle godine nosili bob, samo pronađite hair stilistu koji vam može pomoći da je malo doterate i faza neugodnog izgleda izrasle kose će prestati da postoji", kaže Hersheson.

Beach wawes

Plažni talasi su bezvremenska frizura koju ćemo birati svakog leta. Međutim, sada postoji puno načina da postignete ovaj izgled bez potrebe da kročite na plažu. Koristite penu za kosu za lakše oblikovanje i davanje prirodnog pokreta vašoj kosi, reči su Hershesona.

 Izvor: ELLE/N.K.