Sa dolaskom proleća, mnoge od nas odlučno razmišljaju o malim (ili većim) promenama izgleda, kako bismo se u toku predstojećeg perioda osećale što lepše, poletnije i svežije u sopstvenoj koži. Kada je reč o kosi, već znamo da je bob frizura apsolutni trend i u novoj sezoni. Stoga prelazimo dalje i istražujemo chic boje kose koje biraju devojke od stila širom planete.

Jedna od popularnih opcija koja osvaja sve više pažnje jeste vanilla chai boja kose. Ova topla nijansa postaje omiljeni izbor u svetu frizura, budući da pruža veoma elegantan, te prirodan izgled.

U ovom tekstu, istražujemo šta je zapravo "vanila čaj" boja kose, kako je postići, ali i održavati, te zbog čega je postala tako popularna među trendseterkama. Pratite nas! 

Kako izgleda "vanilla chai" boja kose?

"Vanila čaj [boja kose] je pepeljasto plava boja koja je prožeta nijansama smeđe i tamnijim korenom", kaže profesionalni frizer Jacob Schmidt. Ova nijansa plave boje definitivno naginje ka hladnijoj strani kolor palete. 

Ekspert Richy Kandasamy kaže da se ovaj miks vanile može "pažljivo orkestrirati tako da se uklopi sa vašim tenom, stvarajući ravnotežu koja ističe i vaš ten i boju očiju."

Kako je postići?

Najbolji pristup za postizanje ove nijanse je dobro poznata tehnika balayage posvetljivanja, praćena toniranjem hladnijim tonovima. U svakom slučaju, potrebno je da posetite profesionalni hair salon i prepustite se rukama stručnih hair kolorista. "Počeo bih od pepeljaste, svetlosmeđe ili tamnoplave bazne boje, a zatim bih umešao hladne i kremaste plave tonove za dodatnu dimenziju", kaže Schmidt.

"Kada razmišljate o ovom trendu bojenja, imajte na umu da je će već ofarbana ili prirodna plava boja kose biti najbolja podloga za postizanje željene nijanse", kaže Kandasamy. "Prirodna tamna ili srednjeplava kosa takođe može poslužiti kao odlična polazna tačka za ovaj trend." Ako ulazite u proces sa svetlijim plavim pramenovima, biće potrebno da se koren umiri i potamni, dodaje Schmidt.

Kako održavati vanila čaj boju kose?

"Najbolji način za održavanje ove boje bio bi da tražite tamniji koren kako biste smanjili potrebu za popravkama", kaže Schmidt. Pored toga, Kandasamy preporučuje toniranje svakih šest nedelja kako bi se pramenovi održali sjajnim, a tonovi bogatim.

Korišćenje pravih proizvoda kod kuće doprineće očuvanju željenih tonova. Održavanje pramenova hidriranim i zaštićenim od vrućih alata ili UV zraka takođe je od velikog značaja. Korišćenje kvalitetne maske barem jednom nedeljno je obavezno.

Konačni zaključak

Na kraju, boja vanila čaja je svestrana, lako se održava i dobro izgleda na različitim tipovima kose i tekstura. Sigurno je reći da pijemoovu nijansu za proleće 2024. sa uživanjem.

Izvor: ELLE/N.K.