Neprestano se borite sa peruti i tražite "najbolje šampone protiv peruti" na tržištu? Svi smo prošli kroz to, i iako medicinski gledano, ovo nije veliki problem, svakako može biti vrlo neprijatan, te uticati na samopouzdanje.

Prvo treba da otkrijete šta uzrokuje perut u vašem slučaju - to može biti kombinacija gljivica na temenu i upale koje zajedno rezultiraju perutanjem i svrabom. Zato ona obično više izbija tokom određenih godišnjih doba kao što je proleće. Najbolji šamponi protiv peruti preporučeni od strane dermatologa su oni sa anti-gljivičnim sastojcima poput pirition cinka, a najbolji način da ih koristite je da ih ostavite da deluju na vlasištu nekoliko minuta pre nego što ih isperete da bi zaista uradili posao. Preporuka je takođe da tragate za farmaceutskim, a ne kozmetičkim kućama.

 U nastavku otkrijte 5 najboljih.

1. L'occitane Anti Dandruff Shampoo

Ovaj umirujući šampon bez sulfata i silikona, a s pet esencijalnih ulja, pomaže da se umiri i hidrira teme glave, sprečavajući perutanje i svrab.

-d9s1A6Sf-1119100_1.jpg
Loccitane 

 2. Sebamed Anti Dandruff Shampoo

Formulisana za one sa osetljivim temenom glave, ova formula brenda Sebamed pomaže u kontroli viška sebuma, dok istovremeno održava kosu glatkom i mekom.

8dC2ujL04L-4103040895677_1.jpg
sebamed 

 3. The Body Shop Ginger Anti-dandruff Shampoo

Napravljen od 90% sastojaka prirodnog porekla, uključujući esencijalno ulje đumbira, ekstrakt kore breze i ekstrakt bele vrbe, ovaj šampon uklanja perut, umiruje i balansira suvo i iritirano teme. Jedan od najprodavanijih proizvoda u borbi protiv peruti.

1097885_anti_dandruff_shampoo_ginger_250ml_brnz_nw_inaaups012.jpg
The Body Shop 

 4. Bioderma Node DS+ Shampooing Anti Dandruff Intense

Ovaj šampon protiv peruti sadrži cink pirition i salicilnu kiselinu, koji pomažu u temeljnom čišćenju, eliminaciji uporne peruti i umirenju temena glave.

bioderma.jpg
Bioderma 

 5. Eucerin DermoCapillaire Anti-Dandruff Creme Shampoo

Šampon protiv suve peruti nežno uklanja bele ljuspice sa kože glave i kose, i efikasno umanjuje i kontroliše nastajanje nove peruti. Njegova blaga formulacija umiruje kožu glave i umanjuje pojavu svraba već od prvog pranja, a obezbeđuju kosi i sjaj i mekoću.

1769.jpg
Eucerin