Proleće je napokon stiglo, i čini se da nikad nismo bili srećniji što dočekujemo svetlija jutra i duže večeri. Već smo počeli s odlaganjem zimskih kaputa i pripremom kožnih jakni i mekanih kardigana, a tu je i promena beauty rutine. Ne samo da prelazimo na kozmetiku laganije teksture, već razmišljamo o šišanju i novoj boji kose koja je u skladu s vedrim danima.

Dakle, bez daljeg odlaganja, nastavite da skrolujete za najtražnije boje kose ove sezone.

1. Čokoladni sjaj

Hailey Bieber je prva predstavila svoju braon transformaciju, a onda su se za njom povele i mnoge druge stylish plavuše. Boja čokolade ovog proleća prošarana je i karamel pramenovima, a kao takva postala je najtraženija u frizerskim salonima jer izgleda šik i skupo (a pored toga je jednostavna za održavanje).


2. Osunčana kosa

Ako preferirate svetlije boje, onda ćete želeti da saznate sve o "summer lift" trendu. U pitanju je boja koja se postiže posvetljivanjem onih delova koje bi sunce prirodno posvetlelo (prednji i površinski pramenovi). Rezultati su suptilni, ali značajni. Najbolji primer? Rosie HW!

 3. Kajsija plavuša

Bakarne i crvene nijanse možda su bile u trendu prošle jeseni i zime, ali ovog proleća sve se vrti oko kajsijastih plavih nijansi. Viđamo ove tonove svuda po TikToku i Instagramu fashion devojaka, te ćete pronaći dovoljno inspiracije.

 4. Krem plavuša

Zaboravite na intenzivne plave nijanse, jer je ovo proleće u znaku kremastih boja. Frizeri kažu da je poprilično teško postići ovu nijansu bez oslanjanja na toner. To je zato što pramenovi kose moraju ravnomerno da se posvetljuju sve do svetložute boje. Ako je žuta ili bela, neće imati onu luksuzno sjajnu nijansu plave koja nije sasvim ni zlatna ili platinasta, već krem. Zato potražite eksperta!

 Izvor: ELLE/T.Đ.