Posmatrajući fashion i beauty stil Skandinavki, osim njihovog autentičnog stila, teško je ne primetiti i moderne cool frizure koje odišu nenametljivošću. Iz tog razloga, istražili smo najtraženije frizure skandi devojaka, otkrivajući pet šarmantnih stilova koji plene svojom jednostavnošću, a istovremeno odišu modernom sofisticiranošću. Bez obzira na to da li preferirate slojevite šiške koje oblikuju lice, neuredan bob koji slavi prirodnu teksturu kose, ili pak modernu varijaciju dugog boba, ove frizure pružaju dozu skandi šika koja će zasigurno očarati. Pratite nas!

Stepenovi oko lica

Kraći stepenovi oko lica su jednostavan i brz način da svaku frizuruučinite modernom i chic. Bez obzira na to da li više nosite podignutu ili spuštenu kosu, stepenovi mogu dati dodatnu dimenziju, a čini se i da je ovaj trik odobren od strane Skandinavki.

Neuredni bob

Svi znamo da će bob frizure biti veliki hit i ove sezone, a Skandinavke obožavaju "neuredan" izgled. Ovaj ležeran stil se svodi na prihvatanje vaše prirodne teksture kose. Zapravo, ovo je verovatno jedna od najlakših bob frizura kada je održavanje u pitanju.

Butterfly cut

"Leptir" šišanje je sada svuda - potpuno razumemo i zašto. Ova frizura je savršen način da dodate volumen i pokret kosi, zadržavajući prirodnu dužinu kose zahvaljujući kombinaciji kratkih i dugih slojeva. Da biste očuvali svež izgled "butterfly" šišanja, pobrinite se da dubinski očistite kosu detoks šamponom.

Pune šiške

Iako je ova frizura apsolutni klasik, primećujemo da se sve više devojki odlučuje za skraćivanje retro šiški koje podrazumevaju ravan rez i gustinu. Ovakva frizura odgovara svim tipovima kose, a dodaje taj poseban edge svakom stylingu.

Lob (dug bob)

Ova frizura je suštinski dug bob, ali trik Skandinavki je uvijanje krajeva kose ka unutra kako bi postigle sofisticirani look.

 Izvor: ELLE/N.K.