U ime svih žena sa tankom kosom, iskoristili bismo ovu priliku da zamolimo beauty industriju da prestane da nam suptilno govori da je neophodno da kupujemo što više proizvoda za stilizovanje i povečanje volumena u kosi. Verujemo da ste, kao i mi, provele ceo svoj život tražeći načine da svoju kosu učinite bujnijom i odignutijom.

Naime, ono što je na prvom mestu, svakako je zdravlje vlasi, te treba najpre da se pobrinete da je održavate zdravom koliko god je to moguće.

Dakle, ako vam je dosta trikova koji objašnjavaju šta da radite sa svojom tankom kosom, a koji vam nisu pomogli onako kako ste priželjkivali, nastavite da čitate i pronađite istinite savete za ovaj tip kose.

1. Stajleri su delotvorniji od feniranja 

Ako imate tanku, ravnu, beživotnu kosu koja ne dži dobro lokne, nemojte trošiti novac na feniranje. Da bi tanka, ravna kosa dugo držala impresivne lokne pune volumena, potrebna vam je intenzivna toplota — a to se može postići samo upotrebom figara ili pegle.

2. Sušenje kose je ključno

Zanimljivo je da ako imate tanku kosu, zaista je važno da je ne ostavljate dugo umotanu mokru u peškir ili da kosu sušite prirodno. S obzirom na to da je tanka kosa podložna lomljenju i pucanju, savet je da kosu osušite odmah nakon pranja. Nakon pranja, nanesite sredstvo za zaštitu od toplote i osušite kosu na niskoj temperaturi i vrlo brzo ćete videti rezultate.

3. Šampon za dubinsko pranje kose će podići koren

Da bi koren izgledao pun volumena i odignuto, jednom nedeljno posegnite za šamponom za dubinsko pranje. Ovo će pomoći u uklanjanju ulja i naslaga koje bi mogle opteretiti koren kose.

Za brži rast kose potrebno je pilingovati teme barem jednom nedeljno.
Shutterstock 

4. Šnale i svilene gumice za kosu su vaši prijatelji

Da, ako imate tanku kosu, uski repovi i punđe nisu za vas. Bilo koja vrsta intenzivnog trenja na tankim pramenovima će verovatno dovesti do lomljenja, pucanja i ispucalih vrhova. Ako želite da vam kosa ostane što gušća, od presudne je važnosti da koristite neke druge hair aksesoare, zato se osvrnite na šnale i svilene scrunchie gumice.

5. Ne dozvolite da vam se kosa umrsi

Da ne biste ovo otkrili na teži način: ako dozvolite da vam se tanka kosa konstantno mrsi i ne učinite ništa po tom pitanju, sigurno je da će vaša kosa će proživeti neku vrstu lomljenja. Savet koji vam možemo dati jeste da obavezno koristite proizvode koji pomažu pri raščešljavanju kako biste održavali dužinu koju želite.