Nedavno smo primetili kako se na mala vrata ponovo vraća mnoštvo tendencija iz ranih 2000-ih, ali i 90-ih godina. Svi se dobro sećamo kakav je modni stil tada vladao, ali šta se dešava kada je reč o svetu lepote? Inspiracija za novu frizuru je nešto što nas uvek veoma interesuje, a dodatni bonus poeni za jednu frizuru popularnu u devedesetim godinama stigli su kada smo primetili njenu viralnost na društvenim mrežama.

Dakle, na šta se odnosi trend frizura iz 90-ih?

Na prvi pogled ova frizura izgleda vrlo ležerno i nenametljivo - kao da ne iziskuje preterani trud. Frizura iz 90-ih uvodi meke nežne slojeve kako bi finoj kosi dala odignutost i volumen, ne činiće je time previše isprekidanom ili stanjenom.

Za šišanje tanke, fine kose potrebno je mnogo truda. Prema frizerima, ideja je da se stvori taj magični efekat "uramljivanja lica"  bez previše slojeva. Ova frizura je svojevrsno nadograđivanje onih iz 70-ih i 80-ih. Kada je reč o stepenovima, ključne reči su meko i blago.

Kako napraviti trendi frizuru iz 90-ih?

Zapamtite, ne pokušavamo da stvorimo oštre linije. Naročito na finoj i tankoj kosi, važno je da sve izgleda fluidno i kompaktno. A pošto želimo oblik 90-ih, želimo i da napravimo blagi V oblik na prednjoj strani. 

Kako oblikovati frizuru 90-ih?

Znak da je kosa odlično ošišana je taj što frizura izgleda dobro i pre stavljanja bilo kakviih proizvoda za stilizovanje. Kada je kosa suvlja, možete naneti malo ulja te pročešljati kosu prstima. Nakon toga nanesite malo spreja za fiksiranje izgleda. To je sve!

Izvor: ELLE / N.K.