Gigi je postala platinasta plavuša, a Kaia je svoju tamnu kosu ofarbala u bakrene nijanse i čini se da nas prolećni zraci sunca pozivaju na eksperimentisanje s dramatičnim promenama boje kose.

Ipak, ako niste spremne za potpunu transformaciju imidža, postoje nijanse kojima možete samo da osvežite look, a među najpopularnijim bojama trenutno je Riviera ili Beached Brunette.

Kao što joj naziv kaže, ona ostavlja utisak kao da ste se upravo vratile s godišnjeg odmora na egzotičnoj plaži, gde vam je kosa posvetlela od sunca i soli (ali bez oštećenja, naravno). Dobar primer za ovaj stil su nekadašnje plavuše, Hailey Bieber i Lily James, koje su potamnile kosu smeđom bojom, sa zlatnim odsjajem. Pristajaće i prirodnim brinetama koje kosi žele da dodaju malo dimenzije i blistavosti.

Hailey Bieber ima predivnu smeđu kose sa zlatnim odsjajem.
Profimedia 

Izgleda još prirodnije od balayaga jer su prelazi suptilniji, a svetliji pramenovi izgledaju kao da se presijavaju na suncu. Za farbanje kose u ovom stilu koriste se ombre i balayage tehnike, pa je kosa tamnija u korenu, a svetlija prema vrhovima, dobijajući na dubini i teksturi.

Smeđa boja za zlatnim sjajem dominirala je crvenim tepihom na dodeli Oskara.
Profimedia 

Kad je reč o stilizovanju, najbolji efekt boje biće vidljiv na talasastoj kosi, baš kao da smo došli s plaže, pa one s prirodno kovrdžavom kosom trebaju minimum oblikovanja, dok osobe s ravnom mogu da posegnu za nekom od tehnika uvijanja kose bez toplote.

Izvor: ELLE/T.Đ.