Proleće je konačno stiglo - nikada nismo bili srećniji što se budimo uz dnevnu svetlost i sunčeve zrake. Masivne kapute od vune polako odlažemo u ormare, a čizme pakujemo na dno cipelara.

Iako naš ormar možda nije potpuno spreman za prelazak u prolećni režim, naša kosa svakako jeste. Sigurno je da ćemo zakazati šišanje (i barem osvežiti krajeve), ali kada je boja za kosuu pitanju, još uvek nismo doneli konačnu odluku.

Želimo li svetlije tonove, vatrene bakarne ili pak sve popularniju, prirodnu smeđu boju? Koloristi su dali svoje mišljenje o tome koje boje kose će biti popularne ovog proleća - njihove prognoze trendova definitivno su nam pomogle, a nakon čitanja ovog teksta, možda ćete i vi poželeti da osvežite svoju boju kose za predstojeću sezonu.

Dakle, bez daljeg odlaganja, u nastavku pronađite četiri najpopularnije boje kose za proleće 2024.

Čokoladno-smeđa

Počinjemo od "čokoladne glazure". IT devojka Hailey Bieber nedavno je predstavila svoju transformaciju u čokoladnu boju kose, te je automatski postalo jasno da će ova boja biti svuda ovog proleća, a čini se da se stručnjaci slažu. "Veliki trend boje kose za proleće biće tzv. čokoladna glazura s naznakama mekih pramenova u nijansama karamele", kaže Shannon Strike, koloristkinja.

Letnje posvetljivanje

Ako preferirate nešto svetlije tonove, onda morate da znate sve o trendu "letnjeg posvetljivanja" kose. Prema koloristi Johnu Alfredu, trend će biti ogroman ovog proleća. "Summer Lift se odnosi na posvetljivanje onih delova kose na kojima bi to sunčeva svetlost prirodno učinila", kaže on. "Rezultati su suptilni, ali ako se dobro izvedu, mogu biti efektni. Reč je o strategijski postavljenim svetlijim pramenovima koji će osvežiti vaš celokupni izgled. Ovo se može postići upotrebom folija ili bojanjem slobodnom rukom, zavisno od željenih rezultata."

Breskvasto-plava

Bakarne i crvene nijanse možda su bile vodeće nijanse za jesen i zimu, ali ovog proleća sve se vrti oko nijansi blond breskve. "Prelepi, jagodasti, topli zlatni tonovi će se slagati s prolećnim bojama i toplijim vremenom", kaže Hannah Gayle, koloristkinja. Ove nijanse smo već uočili i na TikToku i Instagramu, tako da nema sumnje da će biti aktuelne ovog proleća.

Krem plava

Zaboravite svetle, jake tonove plave, jer je se ovog proleća sve vrti oko kremastih boja. "Kremasta blond je vrlo specifična nijansa plave", kaže James Samuel, kolorist. "Zapravo je prilično teško postići ovu nijansu bez oslanjanja na toner. Ako je kosa žuta ili bela, neće imati onu svetlucavu nijansu plave koja nije ni zlatna ni platinasta već kremasta! Do ove boje kose možete doći aplikovanjem pramenova, balayagea ili blanša."

 Izvor: ELLE/N.K.