Prednosti revnosnosnog praćenja francuskih trendeseterki na Instagramu kreću se od insajderskih preporuka za novi postojani crveni ruž, inspiracije za dekoraciju doma, sve do elegantnih ideja za oblačenje. Ukoliko vam je pak potrebna nova frizura, takođe ćete moći da pronađete stil koji vam se dopada na ovim pariskim adresama. Od bob frizura do razbarušenih šiški à la Bardot, ove dame nekako znaju i tajnu postizanja nehajnog i bezvremenog izgleda kose.

Dakle, istražili smo feedove kako bismo saznali koje frizure naše omiljene Francuskinje usvajaju ove godine. Najbolji deo? Bez obzira na to da li vam je kosa duga, kratka, ravna ili kovrdžava, u 2024. godini postoji trendi stil za svaku od navedenih tekstura. Pogledajte ih u nastavku!

Duži francuski bob 

Tipično, klasičan francuski bob je kratko i oštro ošišan, dužine negde između jagodične kosti i brade – ali za 2024. godinu, francuske devojke nose duž bob frizure do ramena. Ukupan efekat je isti – glatko, oblikovano, sofisticirano. Ovo je savršen način da se prihvati bob frizura bez previše skraćivanja.

Niski rep

Možda i najjednostavnija frizura svih vremena, niski rep nije samo elegantan i sofisticiran, već se može stilizovati za nekoliko sekundi. Francuskinje održavaju stvari elegantnim precizno centriranim razdeljkom i korišćenjem nevidljive gumice za kosu.

Polu-podignuta kosa

Kada želite da nosite puštenu kosu, ali tako da vam kraći prednji pramenovi ne smetaju na licu, klasičan stil sa polu-podignutom kosom nikada ne izneverava. Dodajte i chic francusku šnalu ili mašnu za dodatne poene.

Šiške à la Bardot

Ovaj bezvremenski stil je jedan od najikoničnijih frizura Francuskinja svih vremena. Nazvan po dugim šiškama koje je poznata francuska glumica i aktivistkinja Brigitte Bardot nosila, ovaj retro stil zvanično se vratio kao trend za 2024. godinu. Ključna razlika između Bardot šiški i običnih? Bardot šiške imaju definisaniji centralni deo i padaju sve do trepavica.

Kovrdžava bob frizura

Ako postoji nešto što smo naučili tokom godina, to je da postoji mnogo različitih vrsta bob frizura, kao i da postoje posebne verzije koje će najbolje odgovarati određenom tipu kose. Ako imate talasastu kosu, tražite vašem frizeru da oblikuje vaš bob uz pomoć dužih i kraćih stepenova kako bi vaše kovrdže izgledale sveže i živahno.

Duga stepenasta frizura

Kada je reč o stepenovima, Francuskinje sa dugom i ravnom kosom vrlo rado će se odluičiti za izgled sa više slojeva za 2024. godinu. Ako želite da promenite stvari bez drastičnog šišanja, pramenovi su dobar način da dodate oblik, dimenziju i pokret, istovremeno prikazujući teksturu i uklanjajući višak težine.

Razdeljak sa strane

Ako ste spremni da ostavite vaš razdeljak na sredini iza sebe u 2023. godini, onda se opredelite za jedan od trendova za 2024. godinu sa naglašenim bočnim razdeljkom. Bez obzira na to da li je vaša kosa kratka i ravna ili duga i kovrdžava, ovo je brz i lak način da osvežite svaki stil.

 Izvor: ELLE/N.K.