Sa eksponencijalnim rastom popularnosti društvene mreže Tik Tok, dobili smo i povratak nekih pomalo zaboravljenih trendova. U svetu šminke, poseban fokus stavljen je na rumenilo, koje je pored hajlajtera i bronzera, prethodnih godina bilo (nezasluženo) zapostavljeno. Posebno smo prigrlili jednu od novijih vrsta ovog proizvoda - kremasto rumenilo, čijoj su kupovini samo retki uspeli da odole.

Ipak, bez obzira na vrstu teksture, brenda ili nijanse koju birate, rumenilo je sada u centru pažnje make up sveta. Posledično,  u potrazi za inovativnim načinima šminkanja, korisnici pomenute mreže nedavno su otkrili Dewy Blush Sandwich tehniku, koja je nakon toga postala i viralna.

Najpre smo je videli kod make up artistkinje Nam Vo, koja je svojim stilom šminkanja donela svežinu i blistavost rumenila na potpuno novi nivo. Radi se o slojevitom nanošenju proizvoda koji obećava prirodan i sjajan izgled savršen za prolećne dane.

U klipu se može videti kako šminkerka nanosi jedan po jedan sloj po sloj proizvoda: "Ova tehnika sendviča s rumenilom će vam osvetliti lice", objašnjava ona. 

Nam najpre stavlja sloj dewytečnog pudera na lice, a zatim i malu dozu tečnog rumenila koje utapkava sunđerom/beauty blenderom. 

Sledeći korak je ključni: "sada postavljate rumenilo u sendvič sa još jednim tankim slojem tečne podloge", kaže, nežno tapkajući. "Pogledajte kako sve izgleda kremasto i bajkovito. Rumenilo izgleda kao da dolazi iznutra", kaže Nam.

Na kraju, kako bi dovršila look, šminkerka nanosi fiksator sa odsjajom roze boje.

Priznajemo, finalni izgled je zaista prekrasan!

Izvor: ELLE/N.K.