Bez obzira na godine, umoran pogled je nešto sa čime se svi suočavamo. Bilo da je uzrok starenje, neprospavana noć ili dugo putovanje, naše oči u nekim danima mogu da izgledaju spušteno i pospano. I dok su injekcije i tretmani laserom prihvatljive metode za podizanje kapaka, našim očima možemo da pomognemo da izgledaju budno i podignuto i bez drastičnih mera.

Evo koje makeup savete predlažu profesionalni šminkeri:

Istaknite i oblikujte obrve

Dobro oblikovane obrve mogu učiniti čuda kada je u pitanju umoran pogled. One uokviruju čitavo lice i stvaraju podignut izgled. Ako su vam obrve kraće nego što bi trebalo, produžite ih prema spolja umesto da ih previše oblikujete ka dole kako biste izbegli da oči izgledaju spušteno. Pratite prirodan luk obrva - postavite olovku od bočne strane nosa i najbolje krenite sa iscrtavanjem donje linije. Ne preterujte u stvaranju punijih obrva i trudite se da gornja linija bude što suptilnija. Češljanje na kraju je obavezno kako biste izbegli oštre linije i dobili prirodniji look.

Baza za senke za oči

Nalaženje prave podloge za senku za oči ključno je za vizuelno podizanje kapaka. Bilo da birate prajmer ili korektor, formula ne sme da isušuje kožu i naglašava fine linije, već treba da neutrališe boju kapaka i istakne senku za oči. Jednostavno nanesite podlogu i fiksirajte je neutralnom senkom kako biste stvorili idealne uslove za šminku. Birajte kremaste formule jer su one dugotrajnije i ne uvlače se u bore.

profimedia-0820943436.jpg
FernandoTomaz/Vivara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Konturišite oči

Korektor, bronzer i maskara - uz ova tri proizvoda u neseseru, svako može da podigne kapke. Prvo, nanesite korektor ispod lukova obrva, a zatim na spoljašnjem uglu oka. To su prirodno osenčena mesta, pa skrivanje i neutralizacija bilo kakvog tamnog područja stvara podignut izgled. Uzimanjem koralnog/braon bronzera (ili senke) za konturisanje, pratite pregib oka i blendajte ga prema spolja za izblendan efekat ''sa krilima''. Ovo dodaje širinu vašem pogledu. Look finiširajte maskarom kako biste podigli trepavice i stvorili budan, mladolik izgled.

Koristite hajlajter 

Hajlajter ne služi samo da istakne jagodice, već je i jedan od najboljih sredstava za podizanje očiju. Nanesite malo svetlucave senke ili hajlajtera na unutrašnji ugao vaših očiju i ispod lukova obrva. Ovo će odmah učiniti da vaše oči izgledaju šire, a obrve podignutije. Ako želite da odete korak dalje, istaknite središte očiju metalik senkom.

Izvor: ELLE/T.Đ.