Kada je glamurozna šminka u pitanju, svi se trude da istaknu svoje oči na taj način da njihov celokupan izgled doprinosi efektu prodornog pogleda.

Prepuna boja na očima i duge trepavice do neba su sve što želimo da nosimo ove zime!

Oni koji imaju krupne oči lako postižu look koji prati zanosan pogled, dok drugi isprobavaju magične šminkerske trikove koje vizuelno povećavaju i ističu oči.

Velike i lepe oči su san mnogim dama, ali nisu svi rođeni sa tim. Šminka za postizanje efekta krupnih očiju može da se postigne koristeći svakodnevnu šminku, samo je važno pratiti pravila nanošenja.

Hajde da vas provedemo kroz neke od neverovatnih saveta koje morate da pratite ako želite šminkom da postignete vizuelno krupnije oči.

1. Obrve

Da li znate da promena vaših obrva zapravo može promeniti celokupan izgled? Šta ako vam kažemo da će vas biti teško prepoznati ako potpuno obrijete obrve? U svakom slučaju, kada govorimo o šminkanju za efekat krupnijih očiju, obrve ovde igraju ogromnu ulogu. Prvi i najvažniji korak je da se uverite da ste dobro počupali i oblikovali obrve. Ne bi trebalo da budu previše tanke ili debele.
Plan je da istaknete ključnu tačku vaših očiju, pa u skladu sa tim oblikujte obrve.

Začešljane obrve i šimerasta senka daju efekat krupnijih očiju.
Unsplash 

2. Priprema i prajmer za kapke

Još jedan prilično važan, ali uglavnom zanemaren korak jeste priprema kapka. Za početak, koristite nežnu maramicu ili mleko za skidanje šminke da biste uklonili sve nečistoće sa kapka. Kada to učinite, koristite prajmer za hlađenje očiju kako biste pripremili oči za šminku. Prikrijte područje ispod očiju i sve nesavršenosti, ako ih ima, i koristite toniranu hidratantnu kremu ili samo malo pudera po celom području oko očiju.

Razlog zbog kojeg ovo predlažemo je taj što ćete stvoriti ujednačenu nijansu po čitavom kapku, što je stavka kojoj težimo kada je šminka u pitanju.

Šimeraste senke i duge trepavice daju vizuelno čine da oči izgledaju krupnije.
Profimedia 

3. Hajlajter

Ovo je važan korak. Ako želite da date iluziju većih očiju, potrebno je da naglasite visoke tačke vaših očiju. To su najviša tačka ispod obrva i unutrašnji uglovi oka.
Pripazite da hajlajter ne proširite previše po kapku. Isticanje dobro funkcioniše samo kada se precizno nanosi na područja koja želite da istaknete. Ovo će u osnovi pokazati oblik vaših očiju i pomoći im da izgledaju veće nego što zapravo jesu.
Još jedan brzi trik za efekat krupnijih očiju jeste da koristite belu olovku za oči i nanesete je na donju vodenu liniju. Ovo će takođe pomoći da se naglasi izgled očiju, čineći da one izgledaju veće.

4. Poigrajte se sa tamnijim senkama

Nemojte biti skeptični kada je u su tamnije i smelije nijanse senki u pitanju. Tamne senke i ajlajneri pomažu da se oko naglasi, ali samo ukoliko nanosite na adekvatne tačke koje je potrebno vizuelno "podići".
Izaberite tamnije smeđe nijanse i blendajte ih prema vanjskim uglovima. Upotpunite ih čokoladnim ili čak crnim nijansama, pod uslovom da ih nanosite pametno. Ne zaboravite da nikada ne prelazite preko tranzitne senke inače ćete završiti sa crnim očima poput pande.

Tamne senke doprinose efektu većih očiju.
Profimedia 

5. Šimeraste senke

Svetlucave senke mogu vam pomoći da dobijete efekat krupnijeg izgleda oka čak i brže od običnih mat. Birajte nijanse koje dobro idu uz vaš ten. Ne plašite se da šimeraste senke koristite i danju, samo je potrebno da promenite intenzitet u zavisnosti od toga da li idete na sastanak ili idete na zabavu.

6. Blendanje je ključno

Ovo je jedno od osnovnih pravila svake šminke. Blendanje je izuzetno važno. Da biste izbegli oštre linije i neravne ivice, koristite četke za blendanje ivica i nemojte se oslanjati samo na prste, koji ne rade na proizvodima u prahu.

7. Smokey eyes

Postoji mnogo vrsta smokey eyes-a koje možete isprobati za efekat krupnijih očiju pomoću šminke. Takođe se razlikuju po intenzitetu. Možete isprobati svakodnevni smokey eye koristeći samo crnu i smeđu senku za oči ili možete isprobati intenzivnu i tamnu za noć. Koju god da odaberete, smokey eye bi trebalo da naglasi vaše oči i učini da te oči izgledaju veće.

Guste i dugačke trepavice su imperativ za izgled krupnijih očiju.
Profimedia 

8. Raskošne trepavice

Baš kao i obrve, vaše trepavice igraju ogromnu ulogu kada želite veći izgled očiju. Ako ste blagosloveni dugim trepavicama, blago vama! Ali ako niste, možete isprobati neka ulja za rast trepavica kako biste ih produžili. Na kraju krajeva, duge trepavice su važne kada je u pitanju širenje i otvaranje očiju.
Prirodna nega trepavica je važna, ali su takođe potrebni pravi alati i tehnike šminkanja.

Investirajte u dobar uvijač za trepavice i maskaru. Takođe, ne zaboravite da koristite maskaru na donjim trepavicama. Koristite dva sloja, ali drugi nanesite tek kada se prvi osuši ili ćete u suprotnom završiti sa grudvicama i mrljama na trepavicama.