Gotovo da ne postoji žena koja ne želi efekat podignutog lica, najpre očiju i jagodica - bez obzira na to da li imaju 25 ili 50 godina.

Podignute jagodice su oduvek važile za imperativ ženske lepote jer instant osvežava izgled lica, čini da izledamo mlađe, zavodljivije i ženstvenije.

Za "lifted look"nije vam uvek potrebna plastična hirurgija jer uz pomoć šminke možete da napravite čuda, samo ako znate da je pravilno da mapirate lice.

Ključ je da strateški postavite rumenilo, korektor i bronzer drugačije nego inače.

Korektor

Reč je o pravom "beauty čarobnjaku" koji odlično prekriva znakove umora, sitne linije, kao i nepravilnosti na licu, a uz tek nekoliko poteza aplikatorom možete postići wow efekat.

Više nije potrebno korektor nanositi u formi trougla na podočnjake i duž vilične kosti jer krajnji rezultat deluje neprirodno.

Korektor treba da nanesete u prednji ugao oka, ispod linije (zamišljenog) ajlajnera i od ivice usana do početka jagodica.

Rumenilo

Deo lica koji ćete naglasiti rumenilom nikada nemojte određivati smešeći se jer ćete postići to da će vam se istaknuti deo, kada se prestanete smejati, vizualno 'spustiti' i učiniti da izgledate starije.

Rumenilo sada više ne nanosimo na centar obraza, već se fokusiramo na najuzvišeniju tačku na licu. Da, upravo tu! Rumenilo nežno nanesite na sami vrh jagodica i razvucite prema uhu za instant svežinu na licu.

Bronzer

Za facelift i anti-age efekat, licu je potrebno boje. Prednost daje toplim bojama koje će nedostatke na koži, bore i znakove umora učiniti manje vidljivim.

Konturu licu nanosimo na istaknute delove lica, a obzirom da težimo izgledu kože koja deluje prirodno podignuta, važno je da ne preterujemo u količini proizvoda.

Krajnji rezultat: Važno je da se konture gotovo ne primećuju, zato je blend ključan u nanošenju svakog od ovih proizvoda.

Dobro utapkajte jake ivice nakvašenim sunđerčićem i to je to. Ostaje vam samo da setujete ceo look puderom u prahu ili kamenu i dobićete prirodan izgled idealan za sve prilike.