BUDIM SE… i okrećem pogled na drugu stranu kreveta da vidim ko je od mojih prijatelja danas pored mene, ko spava na podu, a ko se iskrao u toku noći. Opet sam napravio žurku, a rekao sam samo kafa… To tako ide kod svih, zar ne?

MOJA JUTARNJA NEGA… počinje zadatkom da ne zgazim nikoga na putu do kupatila. Slede pitanja kako se osećam danas, šta želim od današnjeg dana i gde mi je ogledalo? A da, u dnevnoj sobi, jer smo sinoć snimali još jedan Living Room Session. Poslužiće neka od paleta…

KOJI SPF KORISTIŠ? Koliko je stepeni? Da li je oblačno? Ako jeste, poslužiće Eucerin AquaPorin Active, ukoliko je potrebna dodatna zaštita, tu je La Roche-Posay Anthelios XL. Ipak ću ovu istu kožu imati i sa osamdeset godina. Ili će mi se uz puder lice istopiti čim izađem napolje, pa mi je korektor sa SPF-om dovoljan? Izlećem iz kupatila.

ŠTA TE INSPIRIŠE? Što mi Goran iz dnevne sobe viče: „Smislio sam koncept! Elena u glamuroznoj kesi.“

KADA POGLEDAM U OGLEDALO POMISLIM… „Ju, kada sam se ja to opet ofarbao? Je l’ to bubuljica? Izgledam mršavo, ipak je dobro što sam dijetalna whole foods dama.“ Pa pošaljem sam sebi poljubac.

BEZ KOG PROIZVODA NE IZLAZIŠ IZ KUĆE? Ako su ključevi, slušalice, pare i telefon tu, ako sam se setio da ostavim rezervni ključ na stolu - sigurno sam zaboravio da stavim hajlajter. Sreća pa Nars Endless Orgasm paletu ne vadim iz torbe.

ŠTA POVEZUJE ARHITEKTURU I ŠMINKU? U mojim očima - sve. Oba su mediji izražavanja. Oba koriste oblike, boje i teksture. Jedno za stvaranje karaktera, drugo za stvaranje atmosfere u prostoru. Suštinski, u rukama kreativnog uma sve postaje medij izražavanja. Svako može da se obrazuje u određenoj oblasti do tehničkog savršenstva, ali retko ko može da prevede misao i ideju u delo koristeći te tehnike. Tehnikom je delo rađeno, a umetnost je ono što delo govori.

U MOM MAKE UP KITU JE UVEK…cleanser, toner, kiseline, emulzija, serum i krema. Za bogovsku kožu pre svega.

MOJA ZONA KOMFORA JE… izvan zone komfora. Šta danas mogu da vidim, gde mogu da odem, gde su novi ljudi? Koliko visoko danas mogu da nacrtam obrvu, a da ne izgleda kao vertikala?

NAJBOLJI SAVET ŠMINKERA KOJI SI DOBIO? Ne prihvatam savete o šminkanju. Ne vidim šminkanje kao oblast u kojoj postoji dobro ili loše, ispravno ili neispravno. Šminkanje prevazilazi gomile naučenih tehnika i stilova. Šminkanje je oživljavanje fantazije. Ja kreiram karaktere i likove kako ih ja doživljavam, tu nema kompromisa.

MIRIŠEM NA… onaj parfem zbog kog se za nekim okrenem, a to je uglavnom neka kora drveta ili orhideja. Recimo Tom Ford Black Orchid.

DAN ZAVRŠAVAM… posle 15 sati snimanja… dejtom? Tuširam se, spremam, uradim čitavu večernju rutinu nege pa tako bez šminke, sa mokrom kosom i košuljicom „vajbujem“ majku prirodu. To je uvek in.