Kada je reč o trendovima u kolorizaciji kose, Evropljanke širom kontinenta znaju šta rade. Od Milana do Pariza, Londona do Kopenhagena, možete videti stilizovane žene iz modnih prestonica kako prihvataju glavne sezonske tendencije u farbanju kose pre svih drugih.

Evropljanke obožavaju tradicionalne i vanvremenske boje kose, ali često možete videti dame iz Londona ili Berlina kako eksperimentišu sa vibrantnijim nijansama. 

Sa jeseni koja nam uskoro i kalendarski pristiže, istraživali smo ovo pitanje kako bismo saznali koje nijanse će vladati u hladnijoj sezoni. U nastavku otkrijte svih pet it boja kose za novu sezonu uz stručne predikcije frizera Toma Smitha!

Espresso

Jedna trendi boja koju viđamo već duži period je espresso braon. Ova hladna nijansa ne samo da izgleda otmeno, već je i jedna od onih koje kosi daju sjajan i zdrav izgled. Ako želite da se upustite u ovaj trend, postoje brojne semi-permanentne boje i kolor šamponi za kosu koji vam omogućavaju da potamnite vlasi bez dugoročnih obaveza.

Cinder Toffee

Ako tamnobraon nije za vas, toffee tonovi su sjajna alternativa za jesen 2024. jer dodaju dimenziju tamnoj kosi sa karamel nijansama. "Tonovi su potpuno topli i kombinuju čokoladne, karamel i intenzivne zlatne tonove kako bi kosi dali reflektujući, mladalački sjaj," kaže Smith.

Sunflower Blonde

Sunflower plava boja je u trendu još od leta i ne planira da nestane uskoro. "Ova boja je toliko topla koliko plava može biti pre nego što se pretvori u bakarnu," napominje Smith. "Toplije nijanse pomažu kosi da izgleda zdravije i sjajnije", zaključuje on.

Terra-Copper

Bakarna boja se ove godine vraća na velika vrata, a stilizovane žene širom Evrope biraju terra-bakarnu, koja će biti jedan od najvećih jesenjih trendova u farbanju kose. "[Ovo je] bogata i intenzivna terakota bakarna nijansa, koja je samo malo smelija od prirodno crvene boje kose,"kaže Smith.

Chestnut Brown

Još jedna chic boja kose koja je svuda prisutna? Kestenjasta braon. Savršen balans između smeđe i bakarne, dodaje sasvim dovoljnu dozu topline smeđoj kosi.