Cindy Crawford otkria je za Vogue svoje beauty tajne kako uspeva da ostane fit i zdrava.

1. Planinarenje, kardio, čučnjevi: Neka vaše vežbe budu raznovrsne

„Stvarno mi se dopada ideja o jogi i džogiranju, ali tradicionalne tehnike bolje rade za mene, poput onih koje mi predlaže moj lični trener Radu, sa kojim pravila i svoje video zapise. Trenutno kod kuće imam novog trenera sa kojim radim tri puta nedeljno i koji me tera da radim sklekove, čučnjeve, vežbe sa tegovima i korake. Nakon što sam rodila decu ili nedavno pre moje turneje knjige, pokušala sam malo da se smirim. Ali sada pojačavam intenzitet kardio i HIIT (treningom visokog intenziteta). Takođe idem na planinarenja po brdima i da vozim bicikl vikendom.”

2. Negujte kosu preko noći i tokom vežbanja

„Ja sam ljubitelj 2u1 načina negovanja jer je za dobre rezultate potrebno vreme, a vreme je od suštinskog značaja. Takođe pokušavam da uključim beauty rituale za vreme treninga. Na primer, ako znam da ću prati kosu odmah posle vežbanja, nanosim tretman masku na krajeve. Masni rep nikada nikome nije škodio. Pored toga, otkrila sam da ukoliko spavam sa maskom, kosa mi ostaje mekana. Tajna je da ne koristim gumice za kosu već, umesto toga, koristim veliku šnalu."

3. Opustite se uz meditaciju i posete u sauni

„Nedavno smo uveli meditiranje kod kuće, kao porodica. Ne radim to redovno, ali je bilo veoma zanimljivo saznati o prednostima toga na moje stanje uma, sa neuronaučne tačke gledišta. To je kao novi alat koji imam na raspolaganju da me opusti kad god mi zatreba. Ali moj omiljeni ritual opuštanja je moja infracrvena sauna: 30 minuta uz dobru knjigu i ja sam potpuno nova žena."

4. Zaštita od sunca u svakom trenutku

„Koristim svoju Meaningful Beauty liniju od svoje 30. godine, koju stalno poboljšava dr. Jean-Louis Sebagh. Takođe sam obožavalac mikrodermoabrazije holivudske kozmetičarke Cristine Radu koju radim svake četiri nedelje. Za mene je zaštita od sunca neophodna. Pošto imam kožu koja je prilično otporna na sunce i lako dobija preplanulu boju, uhvatim se za prvi SPF koji vidim. Na plaži, s druge strane, šešir i suncobrani su obavezni." 

5. Započnite dan smutijem koji je prepun vitamina

„Pre nego što počnem dan, uvek imam domaći smuti sa spanaćem, bademovim mlekom, pola banane, proteinskim prahom, sirovim kakaom i svežom nanom.“