Ponedeljak, osam ujutru... Alarm je već nekoliko puta odložen pritiskom snooze dugmeta, a pomešane misli u glavi svode se na jednu: da li je i danas vikend ili pak radni dan? Dok polako dolazimo sebi i shvatamo da smo (tek) na početku radne nedelje, pristupamo jutarnjoj rutini koja će nas najbrže razbuditi i pripremiti za dug dan pred nama.

Nakon obavezne pripreme kože za dnevni make up i nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom (početkom proleća sa srednjih 30 prelazimo na visoki SPF 50), započinjemo i biranje beauty proizvoda za šminkanje. Prajmer, imamo, lagani tečni puder, uzimamo, a korektor? Zastajemo na trenutak i posežemo za najefikasnijim formulama (u čiju smo se moć bezbroj puta uverili) kako bismo zamaskirali tragove subjektivno kratkog, ali veoma zauzetog i sadržajnog vikenda.

Budući da su moje genetske predispozicije, odredile da tamni krugovi ispod očiju jednostavno budu sastavni deo mog života, ova tema mi je vrlo bliska. Svakako, bez dobrog antirida, što pravilnije ishrane i dovoljno sati sna - teško da će ijedan korektor moći u potpunosti da učini podočnjake nevidljivim. Ipak, i u takvim situacijama, ispostavilo se da će ovih šest proizvoda u nastavku najbolje odraditi posao. U nastavku pronađite naše favorite za 2024. godinu.

Tarte Shape Tape Contour korektor

Sećate li se ere prvih modnih blogerki (u svetu, ali i kod nas) koje nisu mogle dovoljno da nahvale ovaj proizvod? Tako smo i same postale obožavateljke jednog od najprodavanijih korektora na svetu još od svog lansiranja 2016. godine. Jednom kada isprobate njegovu posvetljujuću formulu neverovatne pigmentacije, videćete da je to jedini proizvod koji vam je potreban kada situacija postane "hitna". Lično ga čuvam za specijalne trenutke (poput večernjeg izlaska ili različitih svečanih proslava) jer tada želim izgled potpune pokrivenosti - nikada do sada me nije izneverio.

Najbolji drogerijski i high end korektori za prekrivanje tamnih podočnjaka
Tarte 

Hourglass Vanish Airbrush koncealer

Nedavno sam naišla na TikTok video gde autorka tvrdi da "oni koji ne vole Hourglass Vanish Concealer ga jednostavno ne koriste kako treba". Priznajemo, ima nečega u tome. Moj način je jednostavan: nanosim tri male tačke na dobro hidriranu kožu (ovde je ključna priprema hidratantnom kremom ili serumom za oči) i zatim blendam koristeći vlažan beauty blender. Efekat je poput čarobne gumice za moje tamne podočnjake - potpuno pokrivanje bez osećaja težine.

Najbolji drogerijski i high end korektori za prekrivanje tamnih podočnjaka
Hourglass 

Huda Beauty #FauxFilter Matte Buildable Coverage Waterproof korektor

Ovaj vodootporni korektor za tamne podočnjake može izdržati sve... naporan kardio trening, letnji pljusak, nekontrolisani plač nakon završetka gledanja "One Day" serije... da, mi smo ti koji su ga isprobali u svim navedenim situacijama. Još uvek ste skeptični? Znajte i da je veoma hidratantan i pruža dobru pokrivenost, a da se ne useca u fine linije u očnoj regiji. Ovo je veliki plus za mene s obzirom da sam u ranim tridesetim. 

Najbolji drogerijski i high end korektori za prekrivanje tamnih podočnjaka
Huda Beauty 

NYX Professional Makeup Bare With Me korektor

Ovo je jedan od drogerijskih proizvoda koji je u rangu sa mnogo skupljim verzijama. Ne koristim ga samo na podočnjacima, već i na ostatku lica - na svim onim mestima gde želim da prekrijem iritacije, nepravilnosti i fleke. Zapravo je reč o korektoru koji ima formulu seruma koja se brzo upija u kožu. Najčečće ga koristim tokom zimskih meseci kada mojoj koži treba dodatna pažnja, jer je pun sastojaka poput hidratantnog glicerina, umirujućeg ekstrakta zelenog čaja i antioksidansima bogatog vitamina E. 

Najbolji drogerijski i high end korektori za prekrivanje tamnih podočnjaka
NYX Professional Makeup 

YSL Beauty Touche Éclat All-Over Brightening korektor u olovci

YSL Touche Éclat je ikonični 2 u 1 proizvod koji jednostavno uvek volim da imam u svom neseseru. Lagana tečna formula ima ulogu posvetljivača zone ispod očiju - sadrži mnoštvo reflektujućih pigmenata (sličnih iluminatoru) koji umanjuju uočljivost tamnih podočnjaka i osvetljavaju područje ispod očiju. Biram ga kada želim da postignem tzv. no make up izgled bez šminke ili osvežavam prethodno nanešeni teži korektor tokom dana. Veoma ga je lako koristiti.

Najbolji drogerijski i high end korektori za prekrivanje tamnih podočnjaka
ysl beauty 


Maybelline New York Instant Age Rewind Eraser Multi-Use korektor

Lista ne bi bila potpuna bez ovog drogerijskog bestselera. Ovo je jedan od najpopularnijih korektora za tamne podočnjake na tržištu. Sa setom se prisećam da mi je upravo ovaj proizvod bio konstantno na to buy listi u studentskim danima. Gotovo sve nijanse mogu da izgledaju dobro, te nemate posebno veliki rizik pri kupovini i brigu da li ste odabrali pravu boju. Besprekorno se stapa sa mojom kožom, a često ga nanosim i u formi trougla, kada želim dodatni blur efekat na obrazima.

Najbolji drogerijski i high end korektori za prekrivanje tamnih podočnjaka
Maybelline 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Izvor: ELLE/N.K.